Kde udělal junior chybu ?

Pan Pečínka vystavěl v Reflexu nekrolog VK mladšího na nesmyslu, že Junior je takový Dienstbier ml.: pyšný syn slavného otce, který moc kuká (tutu mezi socany, kuku mezi fialovými ptáky). V zájmu strany musí kukačka z hnízda ven.

Demagogie jak vyšitá.

Logicky to drží pohromadě, protože když se držím svého objevu a cílevědomě přehlížím všechno, co tady nesedí, je to jasné jak facka : Klaus jr. = Dienstbier jr. , zlý kluk, kterého nikdo neměl rád, moc si o sobě myslel, možná byl chytřejší než předseda, ale dělal ostudu, špatný příklad, kdyby to dělal každý atd.

Nesmysl.

Všichni Fialovi lichotníci vytýkají juniorovi :

1. Nedostatek oddanosti, poslušnosti a úcty ke straně a jejímu volenému vedení:  Ano, je to složité mít v úctě stranickou demokracii, když vyhrajete Prahu, a straníci vám za odměnu zavřou dveře před nosem.

2. Nezřízené ambice a neschopnost si vybudovat vlastní platformu ve straně: Ano, to je největší chyba VK mladšího. Bohužel, místo aby junior hned po pražských událostech přešel do útoku proti fialové budoucnosti strany, neboť bylo hned jasné, že tohle dohromady nepůjde, Klaus se držel zpátky. Zuby nehty stále opakoval svoje ambice zvrátit katastrofu ve školství, a prezentoval se výhradně jako školský expert - nikoli nápadník fialového trůnu. To je loayalita, pánové. Bohužel. Jestli někde udělal junior zásadní chybu, je to právě zde. Kdo chtěl Klause, nechtěl Fialu a jeho nohsledy. Kdyby Klaus opravdu chtěl svrhnout Fialu, samozřejmě by budoval vlastní frakci, vedl modré křídlo a šel by do střetu. Jenže Klaus jr. nechtěl dostat Fialu (kterému mimochodem, svého času dělal školského poradce), když tenkrát Fiala ministroval. Klaus si ale bláhově myslel, že bude řešit "svoje školství", nechá Fialu ať si vládne a fijalovci ho nechají aspoň říkat co si myslí. Nenechali. Báli se ho.                    Musel pryč.

3.Stranická úchylka: Pochopitelně. Naivní volič ze staré školy od značky ODS očekává aspoň trochu vychcaný přístup k EU, když už ne otevřený odpor. Ale vůbec ne bezmeznou podřízenost. A také co nejmíň levičáckých keců o věcech, které je dobré nechat tak jak jsou a nevymýšlet kolo (voloviny), jít dopředu, ale ne za každou cenu. Čili realistický konzervativismus. Fiala to ale vidí z Brna, což je takový náš malý Brusel, poněkud v širším spektru. Klaus, jako zkušený kantor ze školy a ze života ví, že děti jsou "konzervativní."  Že děti chtějí otce a matku a ne osobu 1 + osobu 2. Že zvláštní škola je dobrá pro děti se zvláštními potřebami, a základní škola je něco jiného než zvěřinec bez pamlsků. Že pro dítě je dobré, aby se co nejvíc dokázalo o sebe samo postarat a ne čekat, že někdo bude žít život za něj. To je konzervativní základ, na který fialová ODS kašle.

Proto musel Klaus z hnízda ven.  

 

Autor: Michal Vimmer | čtvrtek 28.3.2019 8:42 | karma článku: 36,82 | přečteno: 1429x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59