Hřibošima

Pražský pirátor plní, vpodstatě má splněno, teď už jen pár drobných vylepšení a Hlavní město bude zásluhou straníků pod černou vlajkou příkladem vzorné klimaneutrální metropole : Priorita dne?  Přejmenovat Lítačku a pak ještě ...

"Takhle to dál nejde!," vzteká se Pirátor na transparentním četu.

"My jsme transparentní, každý ví o našem každém nápadu, každé inovaci, každý ví, jak moc děláme pro Prahu a co? Cestující pražské MHD si jezdí kam chce a my nevíme kam, jede, co tam chce, proč tam byl, kdy se vrátil, s kým tam byl, jestli se nedopustil něčeho nezákonného, nečeho protievropského, nečeho pročínského, proruského ... no fakt, to je přece hrozný!", zuří Pirátor.

"To je fakt,"přitaká avatar Kníkal.

"To je transperentní jak h***n* !", souhlasí nick Beruška789.

"Tranasranparentní to je!", nechá se unést předseda organizace z Kostelce nad Bílými Vřesy.

"Je to vina Béma, Krndy, ODS, ANO a vůbec, to končí! Lítačka musí skončit. Hned!", vyzývá doktor Pirátor.

"Nejsou na to ňáký smlouvy, penále, pokuty, arbitráž? Hele, aby z toho nebyl druhej kauza Rytyk a ta jeho tiskárna jízdenek, aby z toho nebyl průser,"? opatrně pochybuje přezdívka Šnek Mek.

"Kdo se bojí, nesmí do Magistrátu, vole!", uklidňuje ho Glitter Rock Mlok 729.

"Hele, Oupnkrad je vodepsaná. To byla prostě korupce. Lítačka? To smrdí z principu. Protože, co to je? Zelená Oupnkard, no ne? Musíme to PŘEJMENOVAT !", hřímá Pirátor.

"Souhlas!", Milion Lajků.

"Jak se bude menovat?", zajímá se dva miliony účastníků četové diskuse.

"Klouzačka?"

"Šuk..čka?"

"Koulovačka?"

"Název samozřejme mám dávno vymyšlený. Bude se to jmenovat Transparentka ! Pochopitelně," uklidňuje Pirátor. "Bude mít spoustu funkcí! A hlavně: neunikne nám s ní ani myš. V naší 6G síti s umělou inteligencí, kterou dovezeme z Tajwanu, bude každý majitel Transparentky dokonale transparentní. Doma, v metru, v tramvaji, v najtklubu, ve Stromovce i v Podolí i na záchodě ... Žádná lumpárna už neprojde. Uvidíte!!!" ujišťuje všechny četníky a četaře Velký Pirátor. 

"Hm," uznale kývou všichni fanoušci vším co je po ruce.

"Ale to nestačí. S tím souvísí řada věcí. K lepší orientaci v Praze musíme napravit  ještě mnohé chyby minulosti. Jednak teda nevím, jak vysvětlíme Umělé Inteligenci UI z Tajwanu, že je u nás Národní divadlo, Národní třída, Národní galerie, Národní Bezpečnostní Ústav Duševního Zdraví atd. To příšerně komplikuje situaci, tohleto. To musíme řešit zároveń. Hned!", rozkaz zní jasně, Primátor má jasno.

"Jasně!", volá Bukanýr Jouda 5344.

"Když jsem byl naposled v Bruselu, soudruh Junkers se dost divil, jestli to nepřeháníme. To si myslíte, že jste součástí Evropy?, ptal se mě. Národní ... Co to je? Děláte si z nás nacionalisticko-šovinisticko-fašistickou pr*el ???", cituje europoslanec Keksa. "Junkers plakal a nebyl k utišení. Bylo mu to moc líto, jak jsme zlí," dodal Keksa.

"Tak zlí," pláče poslankyně Olina Čupřina.

"Musíme to přejmenovat, je to jasný," nepochybuje nikdo.

"Seznam máme: Národní muzeum je vedle nádraží, takže pro lepší přehlednost tu máme Nádražní divadlo. Národní divadlo, to je paskvil, to neni u ničeho, možná u Vltavy, že jo, no dáme Náhradní, než vyberem nějakýho herce, herečku, LGTB, které je blízké programu strany a Evropské unie. Národní třída, dáme třeba Porodní, to zní podobně a je to džendrfrý,"vysvětluje logiku umělé inteligence Ajťák Ubu 231.

"Super!", Milion lajků.

"Možná to bude trochu bolet, ale musíme udělat jednu věc. Umělý inteligenci nevysvětlíte, že Praha je v kopec v Brdech, Prague je v Oklahomě, v Nebrasce, v Minnesotě, hospoda ve Varšavě, bordel v Bukurešti a já nevim co eště. To hrozně mate," vysvětluje Ubu 231.

"Čili musíme přejmenovat hlavní město. Aby bylo jasný, že jsme v Evropě, a ne v ňáký čínský pr*eli !", volá Kníkal. 

"Návrhy mě samozřejme zajímají, ale jeden bych měl," skromně naznačuje Pirátor č. 1.

"H....?"

 

Autor: Michal Vimmer | úterý 4.2.2020 13:38 | karma článku: 29,05 | přečteno: 914x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59