Hamáčkova kuchařka

Říká se, že soudruh Lenin nikdy netvrdil, že "socialistický stát může řídit každá kuchařka."  To ale neznamená, že by kulturu nemohl řídit Šmarda, zahraničí Poche a dopravu Dolínek. Sociální demokrati recept na vládu mají: loterii!

Únavný Okamura unavuje občany stále dokola tím svým "přímá odvolatelnost politiků, referendum..."

To chytrý Hamáček za léta u lizu pochopil, že na referendum Unás není nikdo zvědavý. Koho zajímá referendum, ať se jede podívat do Švýcarska, jak to vypadá, a neplete se do věcí, kterým nerozumí. Demokracie je věda, která vyžaduje léta pilného studia, profesor Fiala by mohl vyprávět.

Vládnout v demokratickém státě, to není pro každého, což dokazuje Babiš už  druhé volební období. Trestně stíhaný oligarcha se dostal k moci vpodstatě referendem, podobně jako zločinný padouch Zeman, protože co jiného reprezentace většiny? Většina lidí, která se sejde u referenda, aneb všelidového hlasování, nerozumí vůbec ničemu, a čím je jich víc, tím hůř.

Jak k tomu přijdou pronásledované menšiny?

Jednou z čím dál tenčích menšin naší politiky je Hamáčkova sociální demokracie, která ví, jak na to. Jak Unás dopadají volby, to víme: od 10ti k 5i. Že je úplně jedno, kdo sedí na Hradě nebo ve Stračím hnízdě, to je jasné - jen když to není Babiš nebo Zeman. Že vítezství jednoho znamená porážku druhého, je kruté a nespravedlivé.

Takže?

Demokracie pro 21. století musí být hlavně zábava! Musí lidi bavit! Kdo se baví, ten je spokojený. Směj se s námi, kamaráde!

Nu, a jak toho vysmátého stavu dosáhnout ? Jak vytočit kolo štěstí, za břicha se popadat, plácat do stehen, volit a být zvolen? 

Lidi, je to prosté. Loterie, to je nejslepší volební systém všech dob. Každý může být zvolen. Každý může diskutovat s Václavem Moravcem. Každý může řídit Národní galerii, Národní divadlo, Národní banku !

Soudruh Lenin to říkal ! Nebo neříkal ?

Autor: Michal Vimmer | úterý 16.7.2019 13:04 | karma článku: 22,52 | přečteno: 632x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59