Fiala a drzý papoušek

Pan profesor tráví zasloužené prázdniny ve své fialové ponorce ODS2 na Príglu a přemýšlí, který volební trhák nasadí do titulků Babišovin hned 1. září, když tu začne fialový papoušek skandovat: Trrrrikolórrra ! Trrrrrikolórrra!

"Cože? Já snad špatně slyším? Zopakuj to!", lekne se profesor, málem spadne do sinic.

"Trrrr... Trrr ... Trrriko...Lóóórrrra!", nenechá se učenlivý papoušek pobízet.

"Kamaráde...", nasadí profesor shovívavý tón ...

"Kamarrrráde, kamarrrráde!", papoušek opakuje jako papoušek: "trikolórrra, trikolórrra, trikolórrrra!"

"Kdo tě to učil? Od nás z domova to nemáš. U nás mluvíme slušně. Jen slušně. To mi vysvětli," profesor se tváří přísně. Nenechá si od papouška zkazit prázdniny.

"Prrrrázdniny jsou v prrrr...prrrr...prrrr,,," nafukuje se papoušek, kterého těší rychle rostoucí prrrreferrrence: ze břehu Brněnské přehrady nadšeně mávají fialovými mávátky rrrroztleskávačky pietního Pochodu smrrrrrti pořádaného Hnutím Zemřít Brrrrno, tentokrrrrát opačným směrem, z Pohořelic do Brrrrna. Z bříz padá fialové listí. Fialové léto ...

"Uvědom si, milý příteli," uvolil se prrrrofesorrrr k přednášce," že naše sbližování s Piráty je promyšelná partie, ve které můžeš sehrát velmi pozitivní úlohu. Změna image je pro ODS citlivý proces, který musí mít přesné načasování. My jsme také mladí, také odvázaní, chceme více Evropy, více povolených promilí za volant, více džendr spravedlnosti, více Bruselu, více grantů, výběrových řízení a regulované korupce. Staneš se maskotem naší demokratické koalice bukanýrů, ods, stanu, top, kakadu ... Tak drž zobák! "

"Prrromyšlená parrrrtie? Prrrroč? Brrrrusel, Brrrrusel, Brrrusel ! Pirrráti sehrrrají prrrocesssss s trikolórrrrrou, chchachachacha!" zasmále se pappoušek jako ten z toho večerníčku s Dorotkou.

"Správně!," usmál se pan profesor. "A já budu premiér," pochválil milého, učenlivého, fialového papouška.

Vyvalily se vlny zdola...:

"Ani ho ... !" vynořil se ze sinic pirát Bartoš ve skafandru, s nahrrrávacím zařízením, aby byla diskuze o vládě trrrrransparentní.

"Drrrž zobák, drrrž zobák, drrrž zobák!", nedá se papoušek. "Trrrrikolóórrra!"

 

 

 

 

 

Autor: Michal Vimmer | úterý 23.7.2019 7:53 | karma článku: 30,19 | přečteno: 1430x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59