Elektromor

Kapitáne kam s tou lodí?, zpívala P. Filipovská za temných časů nesvobody. Co je jí do toho?, rozhořčil by se liberální demokrat 21. století. Dneska si každý může tahat do poschodí co chce ! A nejen do poschodí. V pražském metru..

...v pražském metru už dávno nejezdí jenom kočárky s miminy, psi na vodítku, kočky v krabici nebo semtam chalupář, který nemá jinou možnost jak přestěhovat na svůj mlýn u Jevan opravené mlýnské kolo. Liberální psi jezdí metrem pochopitelně bez náhubku, čím víc psů, tím víc svobody, občas se pustí ve vagóně do demokratické diskuse. Kočárků zas tolik není, kočárků s dětmi ubývá, psi jsou v ČR a v Praze zvláště oblíbenější než děti. V kočárcích a nákupních košících si bezdmovci vozí svoje sakypaky z metra k tramvaji.

Doba pokročila. S přibývající liberální demokracií je stále víc supermožností, jak využívat metro, tramvaj, autobus.

Nejdřív se v MHD začali prosazovat cyklisti. Bicykl je dopravní prostředek, který by měl teoreticky umožňovat nezávislou, svobodnou dopravu odkudkoli kamkoli, jako třeba automobil. A protože je ekologičtější než smradlavé auto, liberální zelení demokraté ho prosazují jako bezvadnou, zdravou náhradu za nebezpečná a jedovatá auta. Nicméně, zatímco cpát se s autem do metra ani do tramvaje zatím nikoho nenapadlo, cyklistů s helmou a zavilým výrazem je v MHD čím dál víc. Je fakt, že cyklisti v metru nesmrdí, protože kdo by se potil šlapáním, když se může vézt, že?

Oprava: kdo by dneska jezdil na šlapacím kole? https://vimmer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=666685

Správně je samozřejmě elektrokolo.

Elektrokola, elektrokoloběžky, to se dneska vozí v metru. Otázka, proč, do prkenný vohrady elektrocestovatelé nejedou po svých ???, když už mají ty svoje rohatý elektrokrámy s řídítky, zůstává s otazníkem a bez odpovědi.

Že by jim zrovna došla šťáva? Jedou od nabíječky k nabíječce?

Jasně, planeta se přehřívá, musí se s tím neco dělat, každý zelený nápad je vítán. Takže jen houšť. Proč bych lítal dronem, když se s dronem můžu svézt metrem, žejo.

Škarohlídi, pesimisté a nepřátelé liberální demošky vůbec občas vytáhnou strašidlo blekautu. To jako že nepůjde proud. Metro zhasne, nepojede, bude tam tma, člověk se nedovolá, vagón plný koloběžek, byciglů, nervózních psů, turistů a ... . Brrr ( když ještě nebyly elektrokoloběžky, vypadalo by to asi tagle :

https://vimmer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=398322

Ale to je jenom taková legrace, to se samosebou nemůže stát. Konstruktivně se na to musí: v metru se svítí, tak proč tam nejsou solární panely? V metru je průvan, na Radlické vyloženě vítr: proč tam není větrník? Do metra teče: proč tam nejsou malé vodní lektrárny?

Vždyť metro by si mohlo na sebe vydělat! 

Kde vázne výroba elektrické energie pro elektrokoloběžky ? 

PS, vysvětlení: Celý článek je vlastně o tom, že Praha je pidimaloměsto mezi velkoměsty. Proč?

V Praze jsou 3 trasy metra - ABC. Zkusete se nacpat ve špičce do metra v Londýně, Tokiu, Paříži, NYC. S bicyglem.

Tak určitě:  V Praze to dáte. A až bude metro v Brně, budou se sklepšalinou vozit turbíny z Dukovan, sudy s burčákem, cihly z Šlapanic, kůrovec z Bučovic, motorky z Masarykova okruhu a podobně.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Vimmer | středa 4.9.2019 8:03 | karma článku: 26,80 | přečteno: 966x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59