Dobře organizovaný zločin ...

 ... je legální, přesvědčuje nás EU. Tzv. uprchlická krize s dovozem žadatelů o azyl do Evropy cestovní kanceláří italská mafie není výjimkou.    

Občané EU si z daní platí armády, policii, soudy, výzvědné a tajné služby, univerzitní politology, výzkumné ústavy, think tanky a veřejnoprávní média, přesto zas a znova dochází k náhodám a nečekaným a nepředvídatelným jevům, které masově zasahují celé státy, statisíce a miliony lidí - aktuálně pohyb "uprchlíků" z jihu a východu přes Itálii a Řecko směrem na Německo a Skandinávii.

Itálie je jeden ze zakládajících členů evropských společenství (Římská smlouva atd.), a také tradiční domovinou zločineckých společností, které daly světu jednoduchý, všobecně známý pojem pro organizovaný zločin (mafie). Členstvím Itálie v EU mafie existovat nepřestala, ani nebyla legalizována, získala však nepochybně nové příležitosti k rozvoji.

Prorůstání organizovaného zločinu do státní správy se stalo frází, kterou z povahy věci těžko naplnit konkrétním obsahem, tedy pokud nějaký vysloužilý mafián nechce krátce před smrtí ulevit svému těžce zkoušenému svědomí. Čili kolik křesel má italská, kosovská, bulharská či jaká jiná národní mafie nakoupeno v evropských institucích se pochopitelně z Eurostatu nikdy nedozvíme.

Veřejně známo je aspoň tolik, že na Evropu se přes italskou botu valí vlny afrických běženců, Itálie už je nemá kam dát a my se o ně musíme solidárně podělit. Kdo je proti, je nelida, fašista, rasist, sobec, xenofob, islamofob atd. Řešením problému s uprchlíky je jejich rychlá legalizace a integrace. Že se tím italský stát diskvalifikuje jako v zásadním smyslu nefunkční útvar, je ignorováno. viz http://www.ibtimes.co.uk/mediterranean-migrant-crisis-human-smuggling-arranged-by-global-mafia-via-skype-whatsapp-1498209

Hluboké mlčení panuje nad tím, kdo skutečně jsou ti tzv. uprchlíci, kterých je najednou od jižních moří po maďarskou hranici všude tolik. Kupodivu, ve skutečnosti v čele pelotonu žadatelů o azyl nejsou afričtí černoši a arabové z potápějících se kocábek, ale (hned po syřanech, kteří táhnou přes Turecko a Řecko) tu máme občany dvou  státních útvarů nedávno slavně osamostatnělých díky úsilí a podpoře Západu  - Kosova a Eritreje; jistě náhodnou shodou okolností také bývalými italskými koloniemi, resp. v italské zájmové zóně. viz http://www.bbc.com/news/world-europe-24583286 ... Kosovo po odtržení od Srbska získalo mezinárodní uznání 2008, Eritrea po válce s Etiopií v roce 1991, viz https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_Eritrea , https://en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Kingdom_%281939%E2%80%9343%29 )

Nabízí se otázka, k čemu je vlastně dobrá taková "samostatnost" zemím, ve kterých domorodci nechtějí žít a co znamená suverenita občanů zemí, které ztrácejí právo svobodně se rozhodnout, koho ve svém státě ubytují.

Organizovaný zločin se pochopitelně neptá. Neřeční a jedná, zatímco tzv. nevládní, neziskové (nátlakové) organizace "pomáhají" :" kazatelé humanity apelují na soucit a nadávají nepřátelům pokroku a multikulturality, sociální inženýři prosazují nově vynalezené "základní lidské právo na spokojený život"  (v EU), eurokracie poslušně sepisuje  direktivy a kvóty a domácí šplhouni a snaživci se předhánějí v nabídkách vřelého přijetí pro vzorné uprchlíky = vzdělané, čistotné, dobře vychované inženýry, kteří měli tu smůlu, že se narodili v horkých krajích, mezi nevycválanými, zabedněnými, fanatickými antidemokraty. 

A hádanka na závěr: Mafie je a) organizace zisková nevládní

                                           b) organizace nezisková nevládní

                                           c) organizace nezisková vládní

                                           d) organizace zisková vládní ?

 

 

 

 

 

 
 

Autor: Michal Vimmer | čtvrtek 9.7.2015 12:35 | karma článku: 43,10 | přečteno: 5206x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59