Co je rychlejší : robot nebo migrant ?

Jasná odpověď : Jak kde. Úklid, mytí černého nádobí, výkopy, sběr ovoce a zeleniny, sex, ošetřovatelství a jiné špatně placené činnosti, které staří potřebují, ale mladé nebaví, na to mají v Japonsku roboty. EU sází na migranty.

Ilegální migranty. 

Proč ? Protože v Japonsku nemají nelegální migranty ? 

Otázku, jestli je Tomio proti Ilegální migraci, protože je napůl Japonec, teď vynechme a podívejme se krátce do nedávné minulosti.

Ještě někdy letos na jaře bylo v módě dumat nad tím, co bude, až vypukne ta "čtvrtá průmyslová revoluce" :  Šikovní roboti  budou nejenom zametat, luxovat a míchat koktejly, ale dokonce i  řídit autobusy, sedět na poště a nabízet losy, zubní pastu a lízátka, a zvládnou třeba i psát do blogu. Miliony zbytečných lidí přijdou o práci !  Co teď ?

Zábavné bylo na téhle žhavé výzvě současnosti - Unás, v českých poměrech zvláště - že tato učená debata se koná v době, kdy "nejsou lidi" k pásu ve fabrice, nejsou řemeslníci, nejsou řidiči, doktoři, sestry, ošetřovatelky atd., dokonce snad ani úředníci, což je na tom vůbec nejhorší.

Nezaměstnanost nula.

Tak kde je máte, ty roboty ? Docela by se hodili, že?

Česká situace je jako vždycky zvláštní. Svět je jako obvykle jinde, jak zjistil Milan Kundera a odstěhoval se do Francie. Olympic varoval, že "roboti už jdou" už v roce 1984. Doteď nepřišli. Někde se zadrhli, asi. https://www.youtube.com/watch?v=EpehCjJ8Soo

A migranti ? Taky se k nám do práce nehrnou. 

Ano, klíčový argument našich proevropských myslitelů kolem prezidenta Halíka proti většinové české nechuti vítat ilegální přistěhovalce z Afriky a Ázie tkví v tom, že " Unás žádní nejsou." Omezení Češi se bojí něčeho, co vůbec neznají a nikdy neviděli - leda tak na ruských servrech, kde si čtou z azbuky přeložené fejkňůsy. 

Takže tady nemáme ani roboty, ani migranty a čekáme, co bude. Šichtařová říká, že zase krize. Čili zase nezaměstnanost.

K čemu že nám potom budou migranti a roboti ?

Klid.

Migranti si budou s roboty rozumět. Typický obrázek dobře oblečeného syrského inženýra samouka hrajícího si s ajfounem je nadějným příslibem do budoucna. 

V kapitalismu je dost místa pro všechny. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Vimmer | úterý 11.9.2018 8:16 | karma článku: 15,85 | přečteno: 531x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59