Brněnské řešení

Česká politika se pořád opakuje : Když v roce 17 vyhodil Sobotka z vlády Andreje Nejlepšího, asi čekal, jak moc si pomůže. ... No nic. Teď se Fiala zbavil jediného člena ODS, který dokáže strhnout davy a čeká ... asi pochvalu.  

Tak určitě, přípitek s Junckerem Fialu nemine, možná i pusa od Merkelové :

A jinak co ?

Jinak se dá čekat akorát tak masivní odliv voličů, že.

Odpověď na otázku proč volit Sobotkovu partu, když nejlepší sociální inženýr je Andrej, je totiž stejná jako když z ODS vykopli Klause.

Jediné, co by se Fialovi po tomhle nikoli originálním tahu ještě tak mohlo povést, je slepit starou partu  čtyřprocentních, kteří sami nejsou nic, rozdíl mezi nimi žádný a hrozí jim odchod ze sněmovny kanálem. Ale když se dají dohromady, možná dají nějakých 10, 12, víc ne, protože v politice tak úplně neplatí, že 4x4 = 16. Většinou je to míň.

A Fiala bude předsedou. Možná.

Čili zase jednou taková čtyřkoalice "slušných", jako před 20 lety, když tenkrát s tou "slušnou" ODS byla tzv. US, co vznikla z odboje proti Klausovi - seniorovi.

Pak už jen najít si bohatého ženicha / nevěstu, protože 10,11,12 procent vládu nedělá.

Podívejme se, jak to bylo před 2 lety:

Sestry jdou do kytek

15. 09. 2017 10:25:20Osud ODS je osudově svázán s ČSSD. Socani se ve zbytkovém českém státě hráli béčko ODS, později opozici. Dvě strany jako rodné sestry střídaly se u politického sporáku, až letos půjdou obě do kytek. Vařečku převezmou Anonymové.ODS krvácela delší dobu. Vypráví se, že jí dorazila Nečasova aférka, než v poslední chvíli ji vzkřísil statečný politolog z Brna, profesor Fiala.Podobně sociální demokracie si užila poslední chvíle pochybné slávy pod vedením brněnského rodáka Sobotky. Vládu sice už 4 roky šoféruje slovenský antikorupční hrdina Babiš, ale stále ještě se Sobotkovým řidičákem.Zatím obě kdysi hlavní strany českého politického rynku během Andrejovy jízdy přišly o poslední zbytky mejkapu a už přes rok trpně čekají, až ujo Bureš zastaví a vyzve je, aby si ty dvě ojetiny vystoupily. Mrtvolně fialová ODS nemá voliče čím zaujmout a z oranžové ČSSD se loupe celulitida.Takže přijdou Anonymové. Bývalý člen ODS Brabec, bývalý člen ČSSD Faltýnek, bývalá členka ČSSD Jourová, bývalý komunista Telička, Andrej ...Kruh se uzavírá.Kolik bývalých komunistů je asi mezi členy ČSSD a ODS?To je obehraná písnička, jistě. Každý je odněkud. A kde brát a nekrást, že ?ODS má jediného skutečného vůdce, který nemá ambice stát se hlavním řečníkem na tryzně za českou politiku. Je jím Václav Klaus, junior. Ale je tam ještě někdo ? Jeden Klaus stranu nedělá.Socani nemají nikoho.Lze jen doufat, že brněnská éra české politiky končí. Její výsledky ale budeme trávit ještě dlouho.Zdroj: https://vimmer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=6214

 

 

 

Autor: Michal Vimmer | středa 27.3.2019 8:58 | karma článku: 31,42 | přečteno: 2224x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59