Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U nás se staví dlouho, protože je stanoveno tolik pravidel a předpisů, že neexistuje možnost urychlení. Není to tím, že by byrokrat byl líný nebo sadista, byrokrat prostě jen plní, co musí. A Vy byste to urychlil tím, že jim naložíte další povinnosti - veřejný harmonogram prací a lhůt. A aby toho nebylo málo, tak už moc firem ochotných soutěžit stavby není, přesněji řečeno ubývají a nemají zájem o práci svázanou nesmyslnými pravidly za málo peněz. A Vy to chcete vylepšit tím, že jim zpřísníte pravidla a zkrátíte termíny. Ale tudy cesta opravdu nevede.

0 0
možnosti
VB

Článek je psán o situaci po vydání povolení. Jaké pravidla potom brzdí provádění stavby?

Zveřejnění harmonogramu (vlastně výcucu ze smlouvy) je věcí státní správy a ne stavební firmy.

0 0
možnosti
PS

Mluvíte mi z duše. Tenhle stav po 30 letech od sametu těžce rozdýchávám.

Hlavně tento týden, po té, co se dělo na D1 směrem do Brna (úsek Ostrovačice - sjezd na Vídeňskou). A má to i smrtené následky. Asi to nikoho na SÚS, ŘSD a MD nezajímá. Mají své jisté. Přitom oprava mostu na křížení D1 a D2 mohla být provedena v minulém roce, kdy tam probíhala uzavírka a oprava. Hlavní příčina současného stavu na D1 kolem Brna.

A jak píšete byrokrati jsou jedna ruka se stavebními firmami. Porč by jim to komplikovali přísnými lhůtami nebo prováděli pravidlný dozor na stavbě, že ?

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
VB

Že se to začna rozšiřovat co nevidět se říká už 20 let.:-)

0 0
možnosti
Foto

Je to jinak, zatímco na západě se staví překotně a chaoticky, u nás se to dělá pěkně pozvolna a s rozmyslem. ;-D

0 0
možnosti
PD

P33e50t42r 53D31r84a50p60a48l

24. 9. 2020 13:36

jen pro ilustraci, v případě mostu v janově byl přijat speciální zákon, který obchází veškerou stavební a environmentální legislativu, byl zřízen zmocněnec pro stavbu s absolutní volností v rozhodování...za takových podmínek by uměl stavět kdekdo i u nás. když se bouralo torzo mostu, tak zástupce demoliční firmy uvedl, že kdyby měli vyřizovat všechny potřebné papíry se standardním postupem, tak jim ta demolice bude trvat 3 roky. takže prosím, srovnávejte srovnatelné

1 0
možnosti
VB

Ano, srovnávám nesrovnatelné. Lávku pro pěší a dálniční most. Přesto je most již dávno hotov.

A vaše kdyby, kdyby.... Po udělení povolení, dělá se snad 24/7? Proč je omezení na dálnici 60 dnů a svodidla se montují když moc 10 dnů?

Nejste vy ze stavebnictví?

4 1
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 23,29
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik