Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U nás se staví dlouho, protože je stanoveno tolik pravidel a předpisů, že neexistuje možnost urychlení. Není to tím, že by byrokrat byl líný nebo sadista, byrokrat prostě jen plní, co musí. A Vy byste to urychlil tím, že jim naložíte další povinnosti - veřejný harmonogram prací a lhůt. A aby toho nebylo málo, tak už moc firem ochotných soutěžit stavby není, přesněji řečeno ubývají a nemají zájem o práci svázanou nesmyslnými pravidly za málo peněz. A Vy to chcete vylepšit tím, že jim zpřísníte pravidla a zkrátíte termíny. Ale tudy cesta opravdu nevede.

0 0
možnosti
VB

Článek je psán o situaci po vydání povolení. Jaké pravidla potom brzdí provádění stavby?

Zveřejnění harmonogramu (vlastně výcucu ze smlouvy) je věcí státní správy a ne stavební firmy.

0 0
možnosti
PS

Mluvíte mi z duše. Tenhle stav po 30 letech od sametu těžce rozdýchávám.

Hlavně tento týden, po té, co se dělo na D1 směrem do Brna (úsek Ostrovačice - sjezd na Vídeňskou). A má to i smrtené následky. Asi to nikoho na SÚS, ŘSD a MD nezajímá. Mají své jisté. Přitom oprava mostu na křížení D1 a D2 mohla být provedena v minulém roce, kdy tam probíhala uzavírka a oprava. Hlavní příčina současného stavu na D1 kolem Brna.

A jak píšete byrokrati jsou jedna ruka se stavebními firmami. Porč by jim to komplikovali přísnými lhůtami nebo prováděli pravidlný dozor na stavbě, že ?

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
VB

Že se to začna rozšiřovat co nevidět se říká už 20 let.:-)

0 0
možnosti
Foto

Je to jinak, zatímco na západě se staví překotně a chaoticky, u nás se to dělá pěkně pozvolna a s rozmyslem. ;-D

0 0
možnosti
PD

P57e90t64r 23D11r19a52p32a39l

24. 9. 2020 13:36

jen pro ilustraci, v případě mostu v janově byl přijat speciální zákon, který obchází veškerou stavební a environmentální legislativu, byl zřízen zmocněnec pro stavbu s absolutní volností v rozhodování...za takových podmínek by uměl stavět kdekdo i u nás. když se bouralo torzo mostu, tak zástupce demoliční firmy uvedl, že kdyby měli vyřizovat všechny potřebné papíry se standardním postupem, tak jim ta demolice bude trvat 3 roky. takže prosím, srovnávejte srovnatelné

1 0
možnosti
VB

Ano, srovnávám nesrovnatelné. Lávku pro pěší a dálniční most. Přesto je most již dávno hotov.

A vaše kdyby, kdyby.... Po udělení povolení, dělá se snad 24/7? Proč je omezení na dálnici 60 dnů a svodidla se montují když moc 10 dnů?

Nejste vy ze stavebnictví?

4 1
možnosti