Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Snad ještě jeden citát z roku 1775, ale je příliš dlouhý, takže ho lze nalézt na odkaze 

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/2822-prectete-si-jak-edward-gibbon-v-roce-1775-popsal-zanik-civilizace.aspx

1 0
možnosti
KH

Jen pro dokreslení jeden citát starý více jak 2000 let:

Demokratické zřízení doplatí na to že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.

Sokrates

3 0
možnosti
PM

Jaké tragédie? Řekové měli spoustu let mejdan za cizí peníze, které nebudou muset nikdy vracet. To jím můžeme jenom závidět.

0 0
možnosti
JS

Pane Baraku. Zkuste jít s tímto programem do voleb. Propadnete. Je třeba si uvědomit, že nám vládnou politici programem který zvolili voliči. Během krize za Kalouska všichni ekonomové říkali, že se má stát víc zadlužit a při vyšším růstu se bude dluh splácet. Dnes je růst 4% a každý ministr chce zadlužení ještě větší. A média a voliči tomu tleskají. Nejúspěšnější ministr je ten který od Babiše vymámí další miliardy. Bohužel v zahraničí je to většinou ještě horší.

0 0
možnosti
PB

P65e55t28r 78B31r61o56ž

30. 6. 2015 20:31

Bohužel máte pravdu... A co je horší, není asi páka, jak se k nějakému lepšímu systému dopracovat. Ta absurdita, jak jsme si mysleli, že opouštíme socialismus a míříme k demokracii a místo toho jdeme čím dál víc ke sluníčkovému multi-kulti socialismu, sešněrováni tisíci předpisy, ztrácejíce každým dnem další kousek svobody...

2 0
možnosti
JR

J38a86n 74R49á56ž

30. 6. 2015 20:16

Demokracie by nemusela být špatný systém, dokud by v něm panovala vláda zdravého rozumu a hodnoty společnosti, ve které idea demokracie vznikla.. 

Když ale v Evropě vládne elitářská ideologie pravdy a lásky, všeobjímající lidská práva válcují osobní i občanskou odpovědnost , idea multikulturní společnosti je nadřazována pěstování hodnot, které tvoří základy civilizace, volné "sdružení" osob jakéhokoliv pohlaví  je nadřazováno tradiční rodině  složené z muže, ženy a dětí, kdo poctivě a intenzivně pracuje, aby uživil rodinu bez sociálních dávek je považován za podivína, tak v takové společnosti demokracie přestává být pozitivním nástrojem jejího rozvoje. 

P.S. Jen velký společenský otřes v důsledku  přírodní katastrofy nebo soustředěného útoku "hodných" imigrantů je schopný vygenerovat změnu chování občana a státu vůči sobě.

2 0
možnosti
JN

Řeckýá tragédie, přál bych vám vidět fotky na FB mých spolužáků co se odstěhovali do Řecka. mnou akorát zmítá závist. Něco pro komouše: Minimální mzda v Řecku je 20 000Kč a to nikdo nebere, u nás má minimal 8500,- každej dělník 

Mě se tak líbí jak vás média tahaj za vocas  :-)

0 0
možnosti

Na demokracii mi nesahejte.  Nic lepšího neexistuje. !!

Slovy Masaryka: Pokud má demokracie nějaké nedostatky, musíme překonávat ty nedostatky a nikoliv demokracii. A slovy  Poppera, výhoda demokracie nespočívá v tom, že by vybírala ty nejlepší k vládě, nýbrž v tom, že umožňuje každou vládu civilizovaně (volbami) odvolat.

0 0
možnosti
JR

J89a96n 57R15á10ž

30. 6. 2015 20:25

Demokracie dřív nebo později umožní, aby lůza pomocí voleb zřídila vládu lůzy. (Citát francouzského politika, který vytáhl před lety Francii z bryndy)

5 1
možnosti
ZH

Pane Baráku, děkuji. Váše slova tesat do kamene. A povinně do škol. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 22,57
  • Průměrná čtenost 2219x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik