Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Snad ještě jeden citát z roku 1775, ale je příliš dlouhý, takže ho lze nalézt na odkaze 

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/2822-prectete-si-jak-edward-gibbon-v-roce-1775-popsal-zanik-civilizace.aspx

1 0
možnosti
KH

Jen pro dokreslení jeden citát starý více jak 2000 let:

Demokratické zřízení doplatí na to že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.

Sokrates

3 0
možnosti
PM

Jaké tragédie? Řekové měli spoustu let mejdan za cizí peníze, které nebudou muset nikdy vracet. To jím můžeme jenom závidět.

0 0
možnosti
JS

Pane Baraku. Zkuste jít s tímto programem do voleb. Propadnete. Je třeba si uvědomit, že nám vládnou politici programem který zvolili voliči. Během krize za Kalouska všichni ekonomové říkali, že se má stát víc zadlužit a při vyšším růstu se bude dluh splácet. Dnes je růst 4% a každý ministr chce zadlužení ještě větší. A média a voliči tomu tleskají. Nejúspěšnější ministr je ten který od Babiše vymámí další miliardy. Bohužel v zahraničí je to většinou ještě horší.

0 0
možnosti
PB

P52e48t50r 91B47r56o40ž

30. 6. 2015 20:31

Bohužel máte pravdu... A co je horší, není asi páka, jak se k nějakému lepšímu systému dopracovat. Ta absurdita, jak jsme si mysleli, že opouštíme socialismus a míříme k demokracii a místo toho jdeme čím dál víc ke sluníčkovému multi-kulti socialismu, sešněrováni tisíci předpisy, ztrácejíce každým dnem další kousek svobody...

2 0
možnosti
JR

J13a88n 36R28á79ž

30. 6. 2015 20:16

Demokracie by nemusela být špatný systém, dokud by v něm panovala vláda zdravého rozumu a hodnoty společnosti, ve které idea demokracie vznikla.. 

Když ale v Evropě vládne elitářská ideologie pravdy a lásky, všeobjímající lidská práva válcují osobní i občanskou odpovědnost , idea multikulturní společnosti je nadřazována pěstování hodnot, které tvoří základy civilizace, volné "sdružení" osob jakéhokoliv pohlaví  je nadřazováno tradiční rodině  složené z muže, ženy a dětí, kdo poctivě a intenzivně pracuje, aby uživil rodinu bez sociálních dávek je považován za podivína, tak v takové společnosti demokracie přestává být pozitivním nástrojem jejího rozvoje. 

P.S. Jen velký společenský otřes v důsledku  přírodní katastrofy nebo soustředěného útoku "hodných" imigrantů je schopný vygenerovat změnu chování občana a státu vůči sobě.

2 0
možnosti
JN

Řeckýá tragédie, přál bych vám vidět fotky na FB mých spolužáků co se odstěhovali do Řecka. mnou akorát zmítá závist. Něco pro komouše: Minimální mzda v Řecku je 20 000Kč a to nikdo nebere, u nás má minimal 8500,- každej dělník 

Mě se tak líbí jak vás média tahaj za vocas  :-)

0 0
možnosti

Na demokracii mi nesahejte.  Nic lepšího neexistuje. !!

Slovy Masaryka: Pokud má demokracie nějaké nedostatky, musíme překonávat ty nedostatky a nikoliv demokracii. A slovy  Poppera, výhoda demokracie nespočívá v tom, že by vybírala ty nejlepší k vládě, nýbrž v tom, že umožňuje každou vládu civilizovaně (volbami) odvolat.

0 0
možnosti
JR

J69a95n 82R65á77ž

30. 6. 2015 20:25

Demokracie dřív nebo později umožní, aby lůza pomocí voleb zřídila vládu lůzy. (Citát francouzského politika, který vytáhl před lety Francii z bryndy)

5 1
možnosti
ZH

Pane Baráku, děkuji. Váše slova tesat do kamene. A povinně do škol. R^

1 0
možnosti