Jak si užívám své staropanenské víkendy

Mnozí z Vás si myslí, že jako správná teenagerka vyrážím každý pátek a sobotu do víru noci, kterou protančím, a ráno s hadrem na čele hledám prášky proti bolení hlavy. Opak je pravdou. V poslední době si užívám poklidných víkendů, které mí kamarádi posměšně označují jako staropanenské. Je jim totiž líto má absence na večírcích, které končí až za svítání, či snad na koncertech v zakouřených klubech.

LV

Staropanenský víkend spočívá v co nejčasnějším uložení se ke spánku v pátek večer. Cílem je naspat tolik, abyste v sobotu vstali dostatečně brzy bez pomoci budíku. Ulehněte tedy nejpozději kolem osmé večerní  a ráno prožijte den již od prvního zakokrhání - to bývá obyčejně kolem půl páté. Toleruje se však i šestá hodina ranní. Vstaňte když svítá, uvařte si zelený čaj a na ranní rozcvičku u otevřeného okna výjimečně zapomeňte, dejte si raději vlažnou sprchu. Následně se doporučuje párkrát do něčeho kousnout, abyste neomdleli až vyjdete na čerstvý vzduch a k tomu srkat horký čaj. Oblékněte se do sportovního a vyrazte si zaběhat, dokud je venku málo lidí a nikdo se nemůže smát vašemu rudému obličeji a sípavému dechu. Poslouchejte k tomu pěknou muziku a vraťte se domů hladoví a natěšení na velkolepou snídani, kterou si teď připravíte.

Obnáší to čaj, kávu se spoustou mléka i džus. Rohlíky, salám, sýr i vajíčka. Plus nějaký koláč - prostě sladkou tečku. Vezměte si k ruce ranní noviny a zabořte se znovu do peřin, kde obklopeni jídlem setrváte až do oběda. Obžerství může být učiněno za dost, výčitky zažeňte procházkou se psem či jízdou na kole v mírném tempu. Odpoledne patří výletu do přírody s fotoaparátem, knihou a svačinou v baťohu. Domů přijďte až k večeru. Zablácení, ale spokojení, že jste se přece jen neztratili, i když jste si pár kilometrů zašli a chvilkami se báli, že už nedojdete. Po důkladné relaxační koupeli vlezte do postele a pusťte si dva-tři kvalitní filmy, ke kterým budete upíjet horké kakau nebo červené víno (pozor - nevylít do postele!).

Ráno si přispěte a zjistěte, že jste usnuli uprostřed filmu. Pusťte si ho tedy od půlky znovu. K snídani se hodí něco mírnějšího, nedělní oběd je totiž velkolepá záležitost. Dopoledne věnujte úklidu svého pokoje a po šesti knedlíkách se zelím si dejte svých obvyklých dvacet. Poté se věnujte nějaké bohulibé intelektuální činnosti - doporučuji čtení knih, psaní rádoby vtipných fejetonů... prostě něco vysoce uměleckého od malby na sklo po batikování, hlavně aby vás to bavilo.

Večer si trochu zanadávejte, že bude zas pondělí a vy jste nic nestihli. Krátce si připomeňte případné resty do školy či do práce. A případnou depresivní náladu zažeňte dlouhým telefonátem či ponocováním u internetu, abyste v pondělí mohli opět nevyspalí směle vyrazit do víru stereotypů a nebyli o nic víc odpočinutí než vaši kolegové.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Veverková | čtvrtek 29.7.2010 8:48 | karma článku: 29,70 | přečteno: 4125x