Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak si pořádně užít druhou mízu?

Už to na vás taky přišlo? Cítíte to svrbění v prstech u nohou a motýlky v břiše? Je vám mezi čtyřiceti až padesáti lety? Druhá míza je tu. A vy si ji pořádně užijte, poněvadž po ní už následuje jen důchod a teplé papuče.

1. ODPROSŤTE SE OD STEREOTYPŮ

Celý život jste chodil na ryby, byl věrný manželce a měl nejradši bramboráky s česnekem? Všechny vaše rituály musíte změnit. Začněte pít místo piva whisky s ledem, místo volného trička noste košili s límečkem a začněte sportovat. Zaměřte se především na partie břicha a hrudníku. Zajděte si na kosmetiku, kupte si výživný šampón a ráno místo dvou nožiček párku snězte ovesnou kaši. Čtěte knihy, poslouchejte hudbu, hledejte smysl života. Je totiž jeho smyslem být pořád s nudnou, věčně nepříjemnou manželkou? Jistě, že ne! Nebo snad být od rána do večera v práci, ve které vás to nebaví? Určitě ne! Začněte  konečně dělat to, o čem jste zatím jen snil. Kupte si drahé auto, potetujte se, choďte na golf, hrajte ruletu, tancujte na večírcích...

2. NAJDĚTE SI O DVACET LET MLADŠÍ PARTNERKU

Jste relativně při penězích? V tom případě sehnat tu pravou nebude problém. Nejdříve se porozhlédněte ve svém zaměstnání. Snadno k mání a poměrně hezké jsou sekretářky s rudým úsměvem ("Nemáte po práci čas? Potřebuji tady ještě dořešit nějaké papírování..."), externistky v krátkých sukních ("Vážím si žen, které ví, co chtějí.") a usměvavé prodavačky v kantýně ("A nezašla byste se mnou na něco lepšího?"). Pokud nemáte štěstí na pohledné mladice u vás v práci, nebo chcete zatím svou druhou mízu utajit, není nic jednoduššího než se seznámit s nějakou kočkou na baru ("Můžu vás pozvat na drink?"), v posilovně ("Na vás je vidět, že pravidelně posilujete. Nevíte, jak se ovládá tento stroj?"), na internetu ("Jsem movitý a hledám...") či třeba náhodně v autobuse ("Promiňte, nechtěl jsem do vás strčit. Můžu vás za to pozvat na víno?"). 

Jestliže však tučné konto v bance nemáte, nezoufejte. Nebudete mít sice každou, na kterou si ukážete, ale šprtky v knihovně ("Tuto knihu jsem již četl, chcete s něčím poradit?"), přírodní typy v hippie oblečení ("Také nesnáším, jak všichni podléhají těm módním trendům v oblasti holení se...") nebo lehce zdrogované pařmenky ("Doma mám od týhle kapely sbírku vinylů.") vás budou obdivovat za zkušenosti a rozhled.   Poté stačí vaše pouto protkané spřízněností a hlubokou láskou stvrzovat větami: "Moje manželka mi nerozumí, zato ty ano." "Přeju si s tebou strávit zbytek života." "Mám tě rád jako svoji dceru." Nezapomeňte také na dárky - v tomto pořadí: květina, večeře, náramek, spodní prádlo, dovolená, náhrdelník, auto, prsten. Případně: květina, večeře, lístek do kina, kniha, lístek do divadla, plavba parníkem, výlet do přírody se stanem a  ešusem, prsten ze sedmikrásky. TIP!: Nezapomeňte partnerku i sebe ujišťovat, že jste teď nejspokojenější na světě, zažíváte něco, co jste nikdy nezažil a že jste po jejím boku omládl o deset let.

3. ODHOĎTE TU STÁRNOUCÍ ŽENSKOU 


Manželce slušně vysvětlete, že jste si s ní celý život neměl, co říct, nedávala vám dostatek prostoru a nikdy vás nepodporovala ve vašich zálibách. Svěřte se jí s pocitem, že už jste dlouho neměli sex, cítíte se vedle ní nedoceněný a ona je věčně nervózní a podrážděná. Pokud na to máte, odejděte hrdě a přenechejte jí auto, byt i vašeho dobrmana (stejně se ho vaše nová přítelkyně bojí). Pokud škudlíte, ztropte menší hysterickou scénu ve smyslu "Stejně za to můžeš ty! Proč jsi mě musela dostat na úplné dno? Vypadni, už tě nechci nikdy vidět."
A teď můžete začít nový život.

4. UŽÍVEJTE SI

Poslední týdny, ne-li měsíce pro vás jistě byly hektické. Teď si můžete odpočinout, ale pozor, abyste nezačal svou partnerku nudit. Vymýšlejte neustále nové věci (bruslení v parku, šampaňské ve vaně, plavba po divoké řece, předčítání poezie, cyklovýlet, potápění, večírky pro její přátelé...). Pečujte o sebe, sledujte módní trendy i společenské dění. Nezoufejte, pokud vaše mladičká partnerka neumí vařit teplou večeři, zašívat vaše prodřené kalhoty, parkovat auto a mýt okna. Najměte na tyto zbytečné činnosti personál, nebo jí pomožte. V případě, že si  nemáte o čem povídat, kupujte lifestylové časopisy nebo si celé dny lichoťte ("Ty máš ale krásné rty/prsa/nohy/bříško. Líbí se mi tvé oči/ruce/vlasy."). Žijte ze dne na den, neplánujte. Máte právo na to konečně po těch všech letech začít žít.

Autor: Lenka Veverková | pátek 26.6.2009 15:46 | karma článku: 19,60 | přečteno: 2372x
  • Další články autora

Lenka Veverková

Padající punčocháče

patří mezi typické holčičí problémy, které muži prostě nikdy nepochopí. Pominu-li transsexuály a travestity, málokterý chlap si dokáže představit ten pocit, když vám padají punčocháče. 

12.6.2015 v 8:38 | Karma: 29,76 | Přečteno: 3423x | Diskuse| Poezie a próza

Lenka Veverková

Nemáš u sebe náhodou...?

kapesník, tužku na oči, balzám na rty, pinzetu, propisku, lihovku, papír, nůžky, pilník, učebnici, pití, svačinu, zápisník, šátek, šálu, rukavice, vložky, tampón, dezinfekci, zubní nit, parfém, flashku, provázek, gaffu, lepidlo, žvýkačku, pravítko, slovník, svetr, svorku, lžičku, vidličku, příbor, kapesní nůž, igelitový pytlík, bonbón, něco sladkýho, prášek na bolení hlavy, deštník a nebo taky gumičku?

12.12.2014 v 9:30 | Karma: 29,54 | Přečteno: 5115x | Diskuse| Osobní

Lenka Veverková

Ta malá babička, co prodává růže

Ta malá svraštělá babička, co postává u podchodu a chvěje se zimou. Ta malá vrásčitá chvějící se babička, jejíž oči na mě zeširoka hledí. A já se jim vyhýbám, seč můžu. U kotníku má igelitku naplněnou desítkami růží. V ruce drží jednu, zabalenou v papíře. Chvěje se. Růže i babička. I kdybych se jí snažila vyhnout, vykoukne na mě znenadání u hlavní pošty. Malá, nepřehlédnutelná babička, jež nemluví, neprosí, nenaléhá. Mlčky stojí a klepe se.

4.12.2014 v 16:45 | Karma: 22,20 | Přečteno: 2534x | Diskuse| Poezie a próza

Lenka Veverková

Návštěva

A: Tak jsme tady. Tady je záchod. Tady koupelna. Támhle kuchyň. Ložnice tady. Ani se nezouvejte. A nebo jo, víte co, venku sněžilo. Vodu. Dáte si? Mám studenou i teplou.

13.11.2014 v 9:00 | Karma: 33,00 | Přečteno: 3406x | Diskuse| Poezie a próza

Lenka Veverková

V tramvaji č. 16

Od té doby, co nepracuju ve čtyřce bez ubrusů, jsem ztratila poměrně častý kontakt s hloupými a omezenými lidmi. Proto mě vždy o to více vyvede z míry situace, kdy někdo takový vstoupí do mé pravdoláskařské bubliny, v níž nikdo nevolí komunisty, nemá rád Dana Landu a všichni používají slova děkuju a prosím.

18.9.2014 v 17:30 | Karma: 36,41 | Přečteno: 6607x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10069x
Impulzivní, nestálá a věčně nerozhodná. Má ráda kvalitní humor, kvalitní literaturu, kvalitní víno a svůj blog plný kvalitní nudy