Prosím! Pomozte mi a ochraňte mne před policií ČR.

Zajisté znáte to pomyslné telefonní číslo 158, které vás má zachránit a pomoci vám ve chvílích nejtěžších.

Onehdá jsem jel opět do Prahy. Jedu po okruhu z Liberce na Hostivař a chci odbočit na D.Měcholupy, pak, ale musím odbočit v momentě, kdy je tam cedule s ukazatelem oněch čtvrtí už za hranicí této odbočky. Znám to tam neb tam občas jezdím. Přesto si na to nemohu zvyknout, že cedule není před, ale v podstatě za křižovatkou, ačkoli je pochopitelně ještě jedna vpředu. A tak, jako už tolikrát vidím ceduli a odbočím doprava, ale ouva, ona je to ta první cedule. Takže namísto do D.Měcholup si to mastím k Malešovické spalovně. Zjišťuji chybu, nadávám na sebe, že jsem nedával pozor a jako vždy hned u prvního semaforu, který je hned cca 400m odbočuji vlevo. Blikám a čekám, hovořím s kolegyní o čemkoli. Semafory dvakrát projedou a už se divím, proč tu tak dlouho stojím, až najednou hle zelená. Vyrážím doleva, ale fikaně, před tím mrknu do zpětného zrcátka, zda-li někdo nevidí a zda-li není nablízku nějaký nezvaný host.  Před vozidlem jsem si situaci již při dlouhém stání zmapoval, a tak v domnění, že nikde nikdo není, a otáčím do protisměru, ujedu pár metrů a zpoza fronty po pravé straně stojících vozidel, vyskakuje mávající policista.

Každému je jasné co se dál dálo, doklady, zelený papírek, jste si vědom, atd. atd. A ač si sypu na hlavu popel je chlapec neúprosný  a chce tisíc korun. Nemám a tak odchází s doklady. Čekám 10min. čekám 15min. a čekám.

Mezitím pozoruji, jeho kolegy, kteří stojí schováni za jejich vozidlem, které stojí právě na konci až úplně na kraji, pro nejlépe možné nevidění, a v případě, že odbočuje vozidlo, tak jako já, vyskakují a mávají . .  a dál to znáte. Koukám, že za 18min. takhle chytili další 3odborníky na otáčení na světelné křižovatce. Po 18min. mi policista vrací doklady i se složenkou a na vysvětlenou, proč mu to tak dlouho trvá, jen pokrčí rameny a přeje mi dále opatrnou jízdu.

Přiznám se bez mučení, že se mi vždy zalije zrak krví, když mne něco takového potká. Říkám si zase to odskáčí „relativně slušní“. Takže nekradu a nelžu! Nemám zbraň, nepěstuji drogy,a po většinu roku jezdím naopak velice slušně, mám zásadu, že chci dojet domů, tak nechvátám! Sleduji občas ty vrahouny kolem, kteří mne předjíždí do pravotočivé zatáčky na plné čáře, mastí to po dálnici 200 a když jedu 130, tak na mne blikají ať nepřekážím atd. atd.

Za posledních patnáct let nás ve firmě vykradli celkem 12x!!! Před dvěma roky nám ze stodoly ukradli rovnou obě auta! Moje firemní a mé paní soukromé. (nenašli žádné!). Dokonce při výslechu jsme byli chvíli za zloděje my! To prý kvůli pojistce. Byl jsem přítomen dvěma havárkám jako svědek. Jednou mi rozbili přední sklo a když jsem uháněl za oním náklaďákem, který se snažil ujet a jel tak, že jsem měl obavy co se bude dít, když přes vesnici jel 96km!

O drobnostech typu , 2x vytřískané okno u auta a zcizené věci a rádio, při havárce úplně totálně opilých chlapů, kteří přede mnou spadli rovnou do příkopu, zcizení kabelky naší babičce v obchodním domě, už ani nechci hovořit. 

Prostě kdykoli jsem použil tel.  158 přijeli chlapci ve stejnokrojích, zapisovali, vyptávali, chodili kolem, zvali na pohovor atd. atd.

Nemluvím zde o tom, že přijedou až za „dvě hodiny!“ (prosím p. Paroubka o zhotovení nového  zk., že hlídka musí přijet do 6min.)  Nemluvím ani o tom, že hovoří, že je to jejich 67 štace od počátku šichty, a že jen zapisují a nemají čas na vyšetřování. (prosím p. Paroubka o zhotovení nového zk., že policie musí i vyšetřovat)

Nechci ani mluvit o tom, že dostanete dopis do třiceti dnů, že pachatel je i nadále neznámý. (prosím p. Paroubka o nový zk., že policie Vám tento list napíše ihned namístě činu)

O čem chci mluvit je to, že kdykoli ony chlapce v šedomodrém stejnokroji potřebujete, ( prosím p. Paroubka o nový zk., že policie musí mít k obleku neprůstřelnou vestu jako nezbytnou součást) tak je nikdy nenajdete, nevidíte, pakliže voláte, čekáte až vyřídí jiné případy. Mimochodem zkusili jste jim zavolat? Když už to zvednout a vy jim řeknete co potřebujete, tak vás přehrnou na jiný okres, tam vás přehrnou na oblastní stanici, kam případ spadá, zde se dozvíte, že je policista na stanici sám, a že už slouží třetí noc a má toho plné zuby! (prosím p. Paroubka o nový zk., že policie nesmí pracovat tolik přesčasů, ať jsou plní síly). Abych neodbočil.

Chtěl jsem jenom vlastně říct, že mi přijde stupidní, že když je státní kasa prázdná, tak p. Langer vyžene na riziková místa své ještě ochotné pracovníky, kteří pak číhají, kde je vůbec nečekáte, aby vás následně mohli "Zkasírovat!".  A to je to, co mě na tom „žere“. Takových míst mají jen v Praze několik, kde zkoušejí řidiče z pravidel silničního provozu a zda-li jste bystří, né-li, zaplaťte! A tak občas zaplatím,  navíc platím i daně na zavřené lupiče, co někoho okradli a nechali se chytit. Jenže jaksi jsou jich plné kriminály.(prosím p. Paroubka o nový zk., že uděláme domácí kriminály). Tady mne napadá, že vlastně zde je východisko z této zapeklité situace.

Až budeme všichni v domácím vězení, nebude již nikdo loupit, nikdo nebude dělat přestupky, vlastně nikdo nic nebude. To už pak budeme moci tu neviditelnou policii zrušit. Nebude mě děsit, vyskakující a mávající človíček, tam kde ho nečekám. (prosím p. Paroubka o nový zk. Že policie nesmí strašit).

Navíc je dnes rozhodnuto, v naší vísce, kde už dlouho není policjta vidět, půjdu okrást souseda. Možná jsem už jediný člověk co v této zemi nekrade. Myslím, že po těch zkušenostech, mně nic nehrozí. Nečekám, že by na mne tady někdo vyskočil . . . . 

V noci je nepotkáte.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Veverka | pátek 27.2.2009 21:52 | karma článku: 43,09 | přečteno: 8339x