Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak se běží pro trifektu - 2. část

Jak už jsem psala včera, celý závod mi trval necelých 5 hodin. Za tu dobu si stačíte uvědomit spoustu věcí a do konce dokážete i dost lidí poznat.  

Mapa trati a její převýšeníZdroj: Spartan Race Slovakia

Poznatek č. 1 - týmový duch

Hned na prvních kilometrech jsem se stačila seznámit s klukama, se kterýma jsem prožila skoro celý závod. Neustále jsem totiž předbíhala já je, nebo oni mně. Oba byli naprosto skvěli a jejich týmový duch neutuchající. S Markem jsem pak do konce proběhla i finišem. Jemu a ještě závodníkovi, který mi ke konci závodu poskytl Carbo gel, bych chtěla strašně poděkovat. Ten Carbo gel mi vehnal novou krev do žil a já dobíhala plná sil.

Nikde jinde nezažijete, že vám soupeř pomůže přes překážku, málokde se u vás soupeř zastaví, aby se vás zeptal, jestli nepotřebujete pomoct, nechcete napít. I tom je Spartan Race.

Poznatek č. 2 - fair play

Nikdy by mně nenapadlo, že na trať se dostanou i lidé, kteří neumí počítat do 30ti. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, proč paní, kterou si stále její přítel/muž natáčel na videokameru GoPro, ani jednou neudělala všech 30 burpees (angličáků), když se jí nepodařilo zdolat překážku. Je mi těch lidí líto a říkám si, proč si tedy tu medaili někde raději jen nekoupí. Vyšlo by je to i levněji.

Poznatek č. 3. - cigarety

Spartan Race pochází z USA a spousta překážek je odvozena z výcviku amerických vojáků a k nim i nějaká ta cigaretka patří. Přesto mě překvapilo, když jsem cestou narazila na velmi sympatický pár z Příbrami a holčina si zapálila cigaretu a s tou cigaretou zdolávala překážky. Za cigaretu má u mně za 5, ale za tu pohodu, kterou kolem sebe šířila za 1.

Poznatek č. 4 - barevný zadek

Mimo výše zmíněných kluků jsem se na trati nesčetněkrát míjela s dívkou, hádám asi z Německa, v duhových elasťákách přes které si oblékla velmi přiléhavé svítivě žluté kalhotky. To samotné by nebylo tak zajímavé, kdyby slečna nebyla víc než oplacaná a na první překážce se jí ty elasťáky neroztrhli přímo na obou půlkách a ona tak nemusela absolvovat celý závod. Mně na tom bavilo to, jak se jí barva pozadí v průběhu závodu měnila z růžové na zelenou, ze zelené na fialovou a pak až na modrou Záleželo, kterou překážku zrovna její zadek absolvoval a jak moc se po něm svezla :-D

Poznatek č. 5 - bez medaile to není ono

Byla jsem smířená s tím, že trifektu si asi neodvezu. Ne kvůli tomu, že bych závod nedokončila, ale proto, že organizátor mi předem sdělil, že jich nebude asi dost pro všechny. Ale s čím jsem naprosto nepočítala, že se nedočkám ani té zelené. Víte, jet 7 hodin na Slovensko, kde 5 hodin sbíráte všechny své síly bez toho, aniž byste se doma mohli čímkoliv pochlubit, vás mrzí. Obzvlášť, když na vás doma čeká dítě, které vám fandí a na medaili se těší víc než vy. Za tohle dávám organizátorům opravdu velké mínus.

Nicméně, když to pominu,  výběr trasy byl skvělý a organizace za mně taky jinde nevázla. A pro vás, kteří o podobném závodu přemýšlíte a stále váháte. Přestaňte a  jděte do toho. Zažijete adrenalin,poznáte nové lidi a hlavně překonáte sami sebe. Tohle může být vaše další VÝZVA!!!

Autor: Veronika Šimáčková | čtvrtek 18.9.2014 9:19 | karma článku: 6,26 | přečteno: 288x
  • Další články autora

Veronika Šimáčková

První kilometry po vynucené pauze

Můj první maraton jsem odnesla přetíženým kolenem, a tak jsem si po něm dala nucenou pauzu. První tři týdny jsem nenaběhala skoro ani 10 km, ale nyní už jsem snad zase zpátky.

6.6.2016 v 21:36 | Karma: 10,51 | Přečteno: 276x | Diskuse| Sport

Veronika Šimáčková

Jak být dobrý parťák na běhání?

Chodíte běhat a občas byste ocenili někoho, kdo by s Vámi tuhle vášeň sdílel? Vybírejte poctivě. Platí totiž to samé, jako v životě.

18.5.2016 v 0:09 | Karma: 14,58 | Přečteno: 369x | Diskuse| Sport

Veronika Šimáčková

Jak mi chutnal maraton

Když jsem zde před 8 měsíci psala o svém plánu trénovat na maraton, vůbec jsem netušila, co mě čeká. Byl to čas neustáleho se honění, ať už na trénincích, v práci nebo doma. Ale dneska už mám svou první maratonskou medaili doma.

12.5.2016 v 14:24 | Karma: 20,23 | Přečteno: 1315x | Diskuse| Sport

Veronika Šimáčková

Maraton jen pro šílence?

Asi to měl každý, když začínal běhat. V hlavě jsem měla nastaveno, že ten, kdo uběhne 10 km je borec, a ten kdo běhá půlmaratony je šílenec. Jenže to bych pak nesměla začít pracovat na mém vlastním projektu o běhání.

29.10.2015 v 10:35 | Karma: 10,05 | Přečteno: 507x | Diskuse| Sport

Veronika Šimáčková

Hledáte "sponzora"? Poradím vám...

Máte rádi adrenalin a chystáte se na nějakou dalekou cestu? Co si takhle najít sponzora! Respektive, co kdyby si sponzor našel přímo Vás? Zdá se Vám to nemožné - není. Ale má to jeden háček... Teda spoustu háčků...

8.10.2015 v 11:45 | Karma: 26,38 | Přečteno: 8000x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 850x
Jsem 100% extremista a řídím se heslem "všechno nebo nic" Takže i tímto heslem se řídím, když běhám. Nedokážu běhat jen tak někde v lese, ale musím vědět kolik a za jak dlouho a hlavně, o kolik jsem byla rychlejší než někdo jiný! <3 Více o mém běhání a mých aktivitách najdete na: https://www.facebook.com/jedenmesicbezce http://jedenmesicbezce.cz/, https://www.facebook.com/spartankidskladno

Seznam rubrik