Znáte lék na nedostatek míst v mateřských školách? Já ano

Není to přitom lék, který vše vyřeší, ale může hodně pomoci - a už proto má jistě smysl. Oním lékem jsou dětské skupiny, které by měl zavést zákon o poskytování služby péče o dítě v dětských skupinách (to je název, co říkáte?). Základní informace o dětských skupinách jsem představila ve svém předchozím článku, podrobnosti o tomto návrhu bychom se měli dozvědět - a také je důkladně prodiskutovat - na semináři, který se uskuteční v úterý 4. března v Poslanecké sněmovně.

Na semináři vystoupí paní ministryně, která vládní předlohu představí, ale také mé kolegyně z poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové a zástupci akademické i neziskové sféry. Z nejrůznějších úhlů se podívají na téma péče o předškolní děti, a to se zvláštním zřetelem k návrhu zákona o dětských skupinách. Pozvánku na seminář s kompletním programem najdete na mém webu - http://www.vera-kovarova.cz/pozvanka-na-seminar-o-detskych-skupinach. Pokud máte zájem o účast, jste srdečně vítáni, nezapomeňte ale prosím na nutnost registrace!

Doufám, že se potvrdí domněnka paní ministryně, kterou vyslovila během únorových interpelací, a že seminář povede k vyjasnění některých dosud sporných ustanovení návrhu, který tak bude moci na březnové schůzi bez úrazu proplout prvním čtením. Kéž by! Moc si to přeji. Další oddálení institucionalizace dětských skupin by bylo jednoznačně krokem špatným směrem.

Autor: Věra Kovářová | úterý 25.2.2014 10:22 | karma článku: 9,79 | přečteno: 1181x