Ukrajina - cestou necestou: I. Přípravy vrcholí

Je pondělí 21.8.2017 a do odjezdu naší výpravy zbývají čtyři dny.  Konečně se minulý týden "vykrystalizovala" naše cestovní skupina a přesný datum odjezdu.

Takže si dovolím nás všechny představit. Jede nás celkem pět dospělých a dvě děti. To jest dvě auta, dvě káry, dvě motorky na jedné káře a na té druhé čtyřkolka. Přece jenom už mi není dvacet a na motorku si netroufám ani jako spolujezdec, natož jako řidič.

Osoby a obsazení: já a můj manžel Vláďa a manželův kamarád Michal - posádka jednoho vozidla a ve druhém autě jede Honza s manželkou Ivannou (to není pravopisná chyba) a dvěma dětmi. Ivanna vlastně jede domů na návštěvu k rodičům do své rodné vesnice Yaremche v Ivano-Frankovské oblasti. To znamená, že cíl naší výpravy byl jasný už od začátku, kdy jsme tuto cestu začali plánovat: ukrajinské Karpaty neboli "Huculské Alpy".

Musím ještě podotknout, že Honza a můj manžel Vláďa na toto místo jedou už po několikáté. Je to celkem pochopitelné, když si Honza z jedné z těchto výprav přivezl do Čech i manželku :-).

Tentokrát, se ovšem z pouze mužské výpravy stává rodinná dovolená. To ale neznamená, že bude nouze o dobrodružství

Přespání na Slovensku je zajištěné, průvodce a mapa Ukrajiny přišly minulý týden poštou, dneska Vláďa uzavřel cestovní zdravotní pojištění. Začínáme "snášet". To znamená, že na jedno místo v domě snášíme a hromadíme věci, které budeme brát s sebou.

Ve čtvrtek naložíme motocykly na káry a v pátek vyrážíme!

Transalp

 

Kajmanka

 PS: Jako vždy je úvod trochu nezáživný. Ono taky není moc o čem psát, ale považovala jsem za potřebné Vás, případné čtenáře, seznámit se členy výpravy a nějak zahájit náš cestovatelský deník, který jsem po celou dobu našeho cestování poctivě ručně!! psala.

Další článek už bude rozhodně zajímavější, To slibuji!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Věra Janů | neděle 12.11.2017 12:20 | karma článku: 12,68 | přečteno: 589x
  • Další články autora

Věra Janů

Ukrajina cestou necestou: XI. Odjezd.

29.4.2018 v 21:31 | Karma: 13,17

Věra Janů

Ukrajina cestou necestou: IX. Piknik!

14.4.2018 v 19:33 | Karma: 10,23

Věra Janů

Ukrajina cestou necestou: VII. Bukovel

27.2.2018 v 22:07 | Karma: 14,77