Létající uplakánek Venca

Václav Pilař - český fotbalový reprezentant, střelec důležitých evropských gólů a hráč s messiovským tahem na bránu, jenže také uplakánek a simulant typu robbenovského...

Pilařův styl mám rád, v naší lize je jeho rychlost skloubená s tahem na bránu a kvalitní technikou výjimečným úkazem. Jeho pády jsou výjimečné rovněž, bohužel v negativním slova smyslu a navíc nejsou zdaleka ojedinělé.

Ten poslední přišel v neděli a Plzeň se díky němu stala půlmistrem, ať už to znamená cokoli (je to samozřejmě hovadina, ale musí se to pořád opakovat, aby bylo o čem psát). Nebudu se tu snažit analyzovat, zda šlo o faul, protože šlo. O čem chci psát je groteska, která následovala po kontaktu s bránícím hráčem a ve které si Pilař zahrál roli směšného hrdiny.

Osobně mi nejvíce vadí ten ŘEV, a to řev takový, jako by ho na nože brali, jako by mu palce drtili, ale on mu přitom jen někdo polechtá nohu. Takové souboje jdou totiž buď ustát, nebo nakonec PO SNAZE, po pár metrech, ustát nejdou. Případně z toho může být PŘIROZENÝ pád.

Pilařovy pády jsou ovšem zcela v rozporu s "přirozenou" fyzikou, tento rychlík malého vzrůstu je neskutečně přihrává (skoky, kotouly, plácání rukama) a především z nich ten řev připomínající dětský záchvat zlosti dělá komické výstupy.

Kdo to nevidí, je slepý. Bije to do očí a je to, s prominutím, hnus. Jakkoli krásnou akci ten kluk předvede, takovéto její zakončení ji v mých očích zcela zničí.

Jít si pro faul, když to umím a mám na to rychlost a postavu, proč ne, ale následně se takto zesměšňovat v očích všech "normálních chlapů", kteří by se za takové herecké etudy styděli, pro to mít porozumění nemohu.

PS: Jsem 15 let fanouškem týmu SK SLAVIA PRAHA a nepíšu to jako "tupý, závistivý" či jakýkoli jiný sparťan.

Autor: Jarmil Vepřek | úterý 25.11.2014 10:22 | karma článku: 15,10 | přečteno: 803x