V zahraničí jasným vítězem TOP 09. SPD naopak propadák. Čím to může být?

Některé z vás to možná minulo, jiní to ignorují, ale v zahraničí české parlamentní volby ovládla TOP 09, která doma naopak do sněmovny málem ani neproklouzla. Podle jistých jedinců dokonce těch úžasných 5 % získala podvodem...

Celkové výsledky voleb známe všichni. Nejen zde na iDnes.cz jsou však k nahlédnutí podrobné výsledky jak v jednotlivých okrscích ČR, tak také v zahraničí, a to ZDE. Ale k těm se dostanu za chvilku.

Tento můj blog nebude dlouhý a nebude o Babišovi. V podstatě jen předložím jasná data týkající se výsledků dvou stran – TOP 09 a SPD – a každý nechť se sám zamyslí nad tím, proč jsou taková, jaká jsou.

Ještě před tím nejprve vkládám pro srovnání dva obrázky. První obrázek z iDnes.cz (doplněný o šipku k zahraničním výsledkům) zachycuje celkovou dominanci ANO a rovněž jasnou dominanci TOP 09 u Čechů v zahraničí. Druhý obrázek z Aktuálně.cz zachycuje strany, které skončily v jednotlivých okresech doma na 2. místě.

Strany na 2. místě doma.

Z druhého obrázku vyplývá mimo jiné to, že se v mnoha částech ČR na 2. místo dostala SPD Tomia Okamury, čehož TOP 09 nedosáhla naopak nikde v ČR. TOP 09 však jasně zvítězila v zahraničí.

A právě srovnání výsledků TOP 09 a SPD doma a v zahraničí (+ v Praze) je zarážející.

V zahraničí volby dopadly následovně:

TOP 09 s 2081 hlasy (27 %) jasně 1. v Evropě.

SPD s 273 hlasy (4 %) 9. v Evropě.

TOP 09 s 310 hlasy (29 %) jasně 1. v Americe.

SPD s 62 hlasy (6 %) 7. v Americe.

TOP 09 s 275 hlasy (20 %) jasně 1. v Asii.

SPD se 77 hlasy (6 %) 8. v Asii.

TOP 09 se 44 hlasy (26 %) jasně 1. v Africe.

SPD se 3 hlasy (2 %) 11. v Africe.

V Austrálii vyhráli s 39 hlasy (21 %) Piráti, TOP 09 3. (16 %), SPD 5. (6 %).

CELKOVĚ v zahraničí:

1. TOP 09 – 26 %
2. Piráti – 19 %
3. ODS – 13 % 
...
9. SPD – 4 %
11. KSČM – 0,92 % (krásných 97 hlasů celkem, jen taková nenápadná poznámka)

Jak jsem předeslal v úvodu, toto není žádná analýza. Pouze předkládám jasná data pro srovnání. 

Jen si tak říkám, že tato čísla nutně říkají strašně moc o světě i o Češích.

Znamenají snad uvedená data, že ve světě jsou jen samí zmanipulovaní Češi, kteří nic neviděli, kultury a jazyky neznají a nechají si nakukat bůhvíco od Merkelové a Sorose? Jak jinak by mohli volit TOP 09?

A znamenají, že naopak všichni moudří a zkušení lidé, kteří mají všechny ty východní i západní hrozby důkladně nastudovány a o světě vědí vše, se nacházejí na Moravě a v severozápadních Čechách u svých počítačů, hltajíce denně pravdu z Parlamentních listů nebo Facebooku Tomia Okamury, který ještě před pár lety bojoval za multikulturalismus?

A tito moudří si zvolili za nové poslance za SPD např. na jižní Moravě Pana Španěla, elektromontéra, který dle jeho profilu vystudoval "Vysokou školu života" a pracoval ve "Faclub Tomio Okamury" (viz obrázek)? 

Lubomír Španěl, nový poslanec za SPD.

Nebo v jižních Čechách pana Miloslava Roznera, manažera skupiny Argema, který neumí ani (mimo téma) přečíst své vlastní poznámky a o vrcholné politice očividně neví vůbec nic, což několikrát během pár minut sám prozradil? 

Já vím, že všichni nenávidí Kalouska, dvakrát mezinárodně oceněného ministra financí (to ho nechválím, to je jen další fakt), který může za všechno (pochopitelně). 

Skutečně nás ale má zachránit podobná kvalita jako ta z SPD? Pod vedením maximálně prolhaného a veškeré zásady diskuse porušujícího Okamury? Vážně? Může mi někdo říct, jak toho docílí? Díky!

Autor: Jarmil Vepřek | pondělí 23.10.2017 16:50 | karma článku: 28,68 | přečteno: 2631x