Bez medaile, unavení, zmrzlí a spokojení

Včera jsme se s kamarádem vydali na dlouho očekávanou cestu do Nového Města na Moravě a – přestože biatlon řadíme až za fotbal, hokej, tenis a já pravděpodobně i za skoky na lyžích – nemohli jsme se dočkat. V našem případě je i pátý nejoblíbenější sport stále sportem, kde sledujeme každý závod.

O hladu nezůstanete, pokud nebudete očekávat ceny jako na fotbalovém zápase IV. třídy v pohraničí...Jarmil Vepřek

Vyrazili jsme už poměrně brzy ráno, protože nepatříme mezi ty, kteří chtějí na závod mistrovství světa přijít pozdě, a právě časový interval vyplněný cestou vlakem z Brna do Nového Města byl posledním odpočinkem až do osmé hodiny večerní.

Poté už jsme jen stáli. Ve městě, v autobuse, po cestě do areálu, v aréně, po cestě zpátky na nádraží a ve dvou vlacích zpět do Brna (tj. neseděli jsme 10 hodin). 

Kdybychom jen stáli, ale my jsme navíc byli snad jediní z 25 000 lidí, kteří neměli čepici ani rukavice. Naše nohy dostaly během sportovního odpoledne opravdu zabrat.

Ale proto jsme tam přece jeli! Ne proto, abychom si stěžovali na drahé lístky či drahé jídlo (prasátko za tři kila bylo vynikající), ale abychom si užili závody.

A to se taky stalo. I když naši závodníci medaili nezískali, přičemž u Veroniky Vítkové a Gabriely Soukalové šance rozhodně byla, atmosféra zůstávala přes střelecké nezdary skvělá a neslyšel jsem jediný náznak typicky českého stěžování si.

Podpora našim sportovcům byla hromová a za letošní výsledky si zaslouží šampionát vychutnat při každém startu a každém příjezdu do cíle, i kdyby po smíšené štafetě už žádná další medaile nepřišla.

Gabrielo, Veroniko, Ondro, Jardo, Michale a všichni ostatní, díky za celou sezonu!

Snad jen dva malé nedostatky zmíním směrem k jinak bezchybné organizaci.

Zaprvé, věta „Závodníci se budou soustředit“ je nesmysl a všichni moderátoři a komentátoři by to měli vědět.

Zadruhé, v hlavním areálu nezazněla jediná česká nebo slovenská píseň (což nechápu), ale na všechny světové hity (logicky) a německé dechovky (proto to nechápu) se dostalo, i když v areálu bylo jasně nejvíce Čechů a šampionát se pořádá v České republice!

Jinak skvělé, díky a čau příště.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jarmil Vepřek | pondělí 11.2.2013 16:40 | karma článku: 11,39 | přečteno: 529x