Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

No, když se má udělat žebříček bezpečnosti pro návštěvníky Balúčistánu a podobných destinací, tak vychází jednoznačně, že nejbezpečněji je zde pro skupinu obchodníků-mužů, pro dojici obchodníků, méně pak pro skupinu turistů- mužů, pak se to zmenšuje - pro dva muže, pro smíšené větší skupiny, ještě méně pro dvojici a nejméně bezpečně je tu pro ženy, ať jednu nebo dvě.

Na to nemusím být kdovíjaký expert, abych si to zjistila, to snad není nějaká novinka, hlavně pro ty, kteří se do těchto končin vypravují, snad mají nějakou představu o islámu?

Pan Doležal v článku hlavně upozorňuje na to, že tzv. sluníčkoví lidé žijí v nějaké iluzi, že pro NĚ tato pravidla neplatí a že všechno dobře dopadne.

A když ne, tak se zlobí na stát, na systém, nikdy ne sami na sebe...

A u těch našich děvčat - stát může dělat, co chce, třebas zaplatit horentní sumy, ale jak to dopadne, to nezáleží vůbec na nás, ale pouze na jejich únoscích.

3 0
možnosti

Doufejme, že stát nebude platit nic. Rodinám asi nebude možné zabránit, aby platily, ztížit by se to snad dalo.

2 1
možnosti
JO

Jenže tohle je hrozně složité - vyjednávat s teroristy. Oni chtějí propuštění lékařky, to se s největší pravděpodobností nestane. Možná se pak teroristi spokojí s nějakou velkou finanční částkou, kterou zaplatí ČR. Nejde o peníze, myslím si, že ČR by měla peníze dát bez remcání - kdykoli jindy, pokud se jedná o záchranu českých občanů. Ale ne v tomto případě, protože tím, že je dá teroristům jim pomůže. Teroristi opět budou mít další příspěvek, díky kterému bude za co koupit modernější zbraně, zaplatit si lepší úkryty, vyškolit následníky. A na to doplatí jiní lidé svými životy. Takže dva životy se zachrání, ovšem zároveň se tím přispěje k možnosti vzít životy jiným nevinným.

Přesto samozřejmě bližší košile než kabát. Být to moji přátelé nebo příbuzní, bez rozmýšlení bych chtěla jejich záchranu - bez ohledu na následky. Příbuzné a známé dívek chápu, ale být nestranný vyjednavač - nevím nevím.

2 0
možnosti
KC

Když si uvědomíme, kolik hloupostí jsme v životě udělali, je nám až stydno. Holky udělaly chybu, která bylaosudová, přesto se jim musí pomoci. I když věznitelé jejich situaci zdramatizovali, aby měli lepší vyjednávací pozici, život dvou dívek stojí za to, abychom udělali všecno, co je v našich silách. Věřím, že to dobře dopadne.

2 1
možnosti

"musí se pomoci" ?

Proboha proč? Když byly tak chytré, že do průšvihu vlezly, ať se z něj dostanou. 

Život dvou naivních .... není důvodem k tomu, aby kdokoli finančně podpořil nějakou bandu teroristů.

3 2
možnosti
PP

Karma.

Holky vedely o riziku, udelaly pro svoji bezpecnost v danem kontextu maximum a proste to nevyslo. Zni to blbe, ale je to tak. Vic nema smysl to komentovat, jedine co se jeste da udelat je pripadu venovat medialni pozornost, ktera ma potencial s tim pohnout.

0 0
možnosti
ŠM

ano,ale necpat jim prachy....

1 0
možnosti
PK

V tomto případě nejsou peníze hlavní problém. Jde především o puštění jejich bojovnice z kriminálu v USA. O to je to složitější.

1 0
možnosti
RB

"Když něco neznáte, je dobré řídit se instinktem."

Instinkt radi se nebezpecnym mistum jako je Balucistan vyhnout...

4 0
možnosti
MP

Napsala jste to dobře.Článek JXD neznám, ale napsat něco ve smyslu "sluníčkové holky" atd, je velký cynismus.Cestuji také dost, ale právě proto mám obdiv pro jejich odvahu a touhu po poznání.Je mi velmi, velmi líto co se s nimi stalo.Doufám, že se najde cesta jak se dostanou zpět.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1646x
režisérka a dokumentaristka