Jedno úplně obyčejné odpoledne v centru Birminghamu

Nestalo se vůbec nic převratného, nehrozila žádná katastrofa, nebylo co slavit..., ale přesto si myslím, že těchto pár obrázku by vás mohlo zaujmout. Skutečně jde pouze o centrum Birminghamu, nejsou zde obrázky dobré, 

 

nebo špatné. Nejsou to obrázky korektní, nebo nekorektní, cenzurované, nebo nějak upravované a tříděné.  Zkrátka jsem šel k Bullring Shopping centru a »nacvakal« jsem je zhruba za 15 minut. Ostatně, podívejte se sami. 
Mimochodem, je tam na Bullringu, obchodní dům Selfiridges, od architekta Jana Kaplického. Prý jedna z nejošklivějších staveb ve Velké Británii. Jenže i budova Sydneyské Opery byla prý odporná, strašná, děsná, a dnes si Sydney, stejně jako Birmingham, bez těchto staveb lze těžko představit.
Nejsem architekt, a nevím zda je toto to nejparádnější, co zde mohlo stát. Ale myslím si docela určitě, že třeba betonová kostka uprostřed náměstí, jako je například Jihlavský Prior, je snad ještě děsivější. (Jihlaváci - omluva, vy za to nemůžete, já vím.)

Možná, že se tyto obrázky někomu nebudou úplně zamlouvat, nebo bude mít výhrady k tomu co jsem nafotil. Nešlo to jinak. Chtěl jsem vám ukázat kousek Birminghamu a ti lidičkové, se mi tam nějak připletli. Bylo jich moc na to, abych jim všem sdělil, že potřebuji, aby se někam uhnuli, že chci udělat pár obrázků pro lidi, kteří v Birminghamu nikdy nebyli. Tak jsem je tam nechal.

A protože se lidičkové v Birminghamu dokáží o hezky bavit, tak bych vám chtěl ukázat jedno starší video, které jsem natočil také v centru, kousek od míst, kde jsem pořizoval ony fotky. Jen zkrátka o nějaký ten měsíc dřív.
ZDE: se podívejte na ono video. Tedy pokud chcete.
Přeji hezký zbytek dne
Václav Řehák

Autor: Václav Řehák | pondělí 20.7.2015 20:23 | karma článku: 27,35 | přečteno: 1846x
  • Další články autora

Václav Řehák

Minuta ticha

12.9.2015 v 12:25 | Karma: 20,60

Václav Řehák

Musíte nám pomoci, jsme lidé

2.9.2015 v 13:21 | Karma: 41,40