Jaderná dohoda s Íránem, aneb politici si z nás dělají již jen legraci

Všichni, nebo tedy téměř všichni, se v poslední době vyjadřují k nelegálním imigrantům, invazi do Evropy a podivným tanečkům našeho premiéra Bohuslava Sobotky a ministra vnitra Milana Chovance. I já jsem chtěl na toto téma napsat

 

cosi „k lepšímu“. Svoje vlastní životní zkušenosti. Pouze to, co jsem zažil a viděl na vlastní oči. No, napíší to příště.

Dnes, mám něco jiného, možná i kontextu světového dění i důležitějšího. Dnes, tedy 14.7.2015 v odpoledních hodinách, byla ve Vídni podepsána  Jaderná dohoda s Íránem.  

Ještě v květnu tohoto roku, konkrétně 31. května se státy Velká Británie, Francie, Německo, Spojené státy, Rusko a Čína. Dohodly na obnovení  sankcí OSN proti Íránu, právě proto, že Írán nedodržoval jaderný program. Írán nám byl líčen jako nejhorší země světa, která podporuje světový terorizmus.Tedy ještě před pár měsíci. Dokonce ještě před 5ti dny paní Hillary Clinton prohlásila doslova, že bude li zvolena prezidentkou, bude USA bombardovat Írán!

A dnes se zubí do kamery, spokojena jak pěkně to politici s těmi pitomečky voliči skouleli. Ostatně zde je odkaz: Hillary Clinton podporuje jadernou dohodu s Iránem.

Osobně mám za to, že pokud někdo je zločinec a nepřítel, bandita, podvodník a lhář. Nemůže se přece otočit na pětníku a být najednou ten „fajn chlápek ze sousedství“. Nicméně, se pravděpodobně na onom pomyslném pětníku celý stát, tedy Írán neotočil. Viděl bych to spíše na politiky, kteří jsou ochotni se „ve vyšším zájmu“ (koho pro Boha, když ne svých voličů???) spojit klidně i s čertem. A také na opravdu dobrou práci nestranných novinářů hledajících pravdu. Ostatně, to posoudíte sami nejlépe.

Jediný stát a jeho přední světový politik si stojí za tím, co říkal i dříve a nehodlá se poklonkovat Íránu. Ano asi uhodnete, je to Benjamin Netanjahu. Jediný on říká, že se stala obrovská historická chyba. A pokračuje, že Izrael NEBUDE dodržovat mezinárodní dohody, pokud bude ohrožen, a bude nebude váhat se bránit všemi prostředky.

To je mezinárodní krize – a prosím omluvte mě – „jako prase“. Kam se hrabe Ukrajina a nebo nelegální imigranté. Izrael vlastní jaderné zbraně. Ano, nikdy to nebylo potvrzeno, ale vlastně všechny jaderné mocnosti berou tuto zemi za sobě rovnou. A pokud se tento stát bude bránit všemi prostředky, tak to znamená… Fujtajbl, to je zlé, to moc znamená! To je konec diplomatického přešlapování, a jasný signál všem.
Zde je vystoupení Izraelského premiéra k této dohodě.

Asi jsem vás nepotěšil, ale i tak vám přeji hezký zbytek dne.

Václav Řehák

PS: teď jsem začal, nemohu se vyjadřovat v diskuzi. Děkuji za pochopení.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Řehák | čtvrtek 16.7.2015 10:27 | karma článku: 22,52 | přečteno: 623x
  • Další články autora

Václav Řehák

Minuta ticha

12.9.2015 v 12:25 | Karma: 20,60

Václav Řehák

Musíte nám pomoci, jsme lidé

2.9.2015 v 13:21 | Karma: 41,40