Chci se mít dobře ve Švédsku

A jsem ochoten pro to udělat mnoho. Třeba cestovat kvůli tomu přes 7 států Evropy, říkají budoucí Švédové. A oni skutečně cestují přes Turecko, Řecko, Makedonii, Srbsko, Maďarsko, Rakousko, Německo, Dánsko, až do země zaslíbené.

Jenže co se to teď děje? Bulhaři začali stavět v dubnu letošního roku na hranici s Tureckem plot. Maďaři staví po celé svoji jižní hranici plot s žiletkovým drátem, a hranici bude hlídat armáda. Makedonie drze uzavřela svoje hranice a vyhlásila výjimečný stav. Dokonce České Ministerstvo zahraničních věcí varuje xenofobně české turisty, aby omezili pohyb a individuální cesty po Makedonii a vůbec, rozmysleli si cestovat do Makedonie. Noviny píší cosi o „Pekle na zemi“. Ono se totiž skutečně pokouší překročit nelegálně Řecko-Makedonskou hranici denně 3000 ilegálních imigrantů. Ostatně zde je odkaz.

Ve Švédsku je dle průzkumů veřejného mínění nejpopulárnější stranou, a tedy by dnes vyhrála ve Švédsku volby, strana Švédských demokratů s 25,5% potencionálních voličů. Kupodivu i tato strana je prý xenofobní a protiimigrantská, protože chce omezit příliv nelegálních imigrantů do Švédska. Noviny o ní píší, že se prý inspiruje Nacistickou ideologií, protože vidí v ilegálních imigrantech vetřelce a ne možnost obohacení Švédska.

Nevím zda je to pravda, ale zřejmě mají obyčejní lidé již plné zuby lží politiků. Vlastně, kdyby lidé odpovědní a placení z daní obyčejných „šmudlů“ konali, nemohlo by se toto stát.

V Sasku, v Drážďanech, se počíná hovořit o Svobodném nemuslimském Sasku. A začíná tam být poněkud horko. Původně poklidný protest proti ilegálním imigrantům se zvrhl, když policie chtěla vytlačit protestující a přivézt dalších 250 lidí do uprchlického tábora. Policie musela použít slzný plyn aby umožnila autobusům s imigranty průjezd. Určitě jeden každý Němec, který na oné demonstraci byl, bude na rozkaz od teď imigranty milovat.

Skoro to vypadá, že se oněm dobrým lidem z těchto všech států, kteří chtějí mít klid ve svých zemích, nedostala do ruky slavná petice Vědců České republiky.

Vědci a vědkyně pobouřeni etnickou a náboženskou nesnášenlivostí vůči nelegálním imigrantům a cizincům požadují po politicích, aby všem, kteří hledají útočiště v Evropě, bylo umožněno bezpečí a důstojné zacházení. Apelují na veřejnost, aby nepodlehla primitivním pudům a neodvracela se od cizího neštěstí.

Nechci komentovat toto téměř peskování, dehonestování  a urážení obyčejného "plebsu", oné "lůzy", která je živí.

A co naši politici? Hanba mluvit.

Jenže Evropa nemá povinnost přijímat ilegální imigranty. Evropa není záchranná stanice. To jim nikdo neřekl? Vysněné představy o bájné zemi, kde pečená kuřata létají sami do pusy, se nezakládají na pravdě. Taková země prostě v Evropě není. Pokud se chce mít člověk dobře, musí pracovat.

I když vlastně, skoro jako by to vypadalo, že práce je dnes v Evropě sprosté slovo. Dnes je třeba vymyslet projekt, nebo lépe – založit neziskovou organizaci, pobrat dotace a granty, a má se člověk dobře. On to někdo zaplatí, peníze přece jsou. Zrovinka na ilegální imigranty je teď správná doba a nechá se na nich velmi dobře vydělávat. Neváhejte a utíkejte si také založit „neziskovku“, dokud je ještě čas.

Jen mě tak napadá, řekl to někdo oněm nelegálním imigrantům? Řekl jim někdo, že s každým jedním dalším příchozím, roste zatím neurčité podráždění obyvatel, sílí vztek a hněv, které se v brzku otočí proti nim?

Autor: Václav Řehák | sobota 22.8.2015 13:41 | karma článku: 40,42 | přečteno: 1796x
  • Další články autora

Václav Řehák

Minuta ticha

12.9.2015 v 12:25 | Karma: 20,60

Václav Řehák

Musíte nám pomoci, jsme lidé

2.9.2015 v 13:21 | Karma: 41,40