Nevěs se na síť!

Nevěs se na síť! Kluci, všichni na čáru!  Na čáru. Na čáru! Ale na tuhle čáru! Vezmeme raketu a budeme trénovat forhend. Nevěs se na síť!

Zvednětě pravou ruku do výšky. To není pravá ruka. Tu druhou. To je noha! Tak zvedněte ještě jednou pravou ruku do výšky a levou rukou si ukažte na cíl. Cíl je támhle. Támhle. Otoč se na druhou stranu. Cíl je támhle! Pravou ruku nechám nahoře. Levou nohou dupnu a raketou odpálím míček.

Teď vy. Skoro... skoro.. skoro...Jeden po druhém. Nevěs se na tu síť.

Dva kroky dozadu. Dozadu. Větší krok. To jsi ho praštil schválně nebo omylem? Tak ty se mu omluv a ty se nevěs na síť.

Kam běžíš? Všichni na tuhle čáru a nápřah. Stoupni si k cíli bokem, tím druhým bokem, tak jako já. Pozor, necháš ten míček jednou dopadnout na zem, míček se odrazí a pak ho odpálíš. Pak ho odpálíš. Jenom jednou spadnout na zem. Na zem musí dopadnout míček, nikoliv  raketa. Raketu držte pevně. Nevěs se na síť!

Já hodím míček, míček dopadne na zem, a teď ty. Ták, ano.... perfektní... skoro.... skoro... ano, skoro. Nevěs se na tu síť!

A budeme sbírat míčky do kornoutu. Kdo bude mít kornout plný, vysype míčky do koše. Hezky sbírej. Kam běžíš? Ne do odpadkového koše. Sem do koše na míčky! Nevěs se na síť!

Tak trénujeme nohy!  Dáme si, kluci, jedno kolečko kolem kurtu. Všichni ale stejným směrem. Skákáme nejdřív po levé noze a pak po pravé... Po levé. Aha, tak to je jedno, tak po pravé. Prostě po jedné. Vystřídat nohy. Vystřídat! Nemůžeš v protisměru, to byste se srazili. Brzdi! Nevěs se na síť!

Tak perfektní a trénujeme strefování do cíle. Stoupněte si za sebe. Za sebe. Za sebe! Budete jenom tady na tom červeném kurtu. Na tom červeném! Tohle není červená. Nevěs se na síť!

Nápřah a odpal, podívej se na mne. Odpalujeme z čáry směrem na terč. Au, na terč! Skoro. Skoro...Tyčka...Skoro...Kluci, kdo se bude věšet na síť, bude dělat pět dřepů! Au!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Barbora Večeřová | sobota 14.3.2015 14:27 | karma článku: 14,28 | přečteno: 790x
  • Další články autora

Barbora Večeřová

Covid test jen pro Brity

12.10.2020 v 23:59 | Karma: 31,90

Barbora Večeřová

Netradiční unboxing

10.5.2020 v 18:54 | Karma: 18,13

Barbora Večeřová

Než to se mnou sekne

21.4.2020 v 17:30 | Karma: 19,05