Pracujte, plaťte a nevěřte na utopie

Dnes bych, přátelé, s vámi rád zavzpomínal na rok 2022. Podobná skupina lidí, které mne dnes nazývá utopistou, mne tenkrát nazývala arogantním hlupákem, který se vyjadřuje k věcem, kterým nerozumí.

Které nestudoval. Na kterou nemá odbornost a o kterých se veřejně nemá vyjadřovat.

V červenci roku 2022 jsem napsal úplně zbytečný blog o tom, že jsem arogantní. Blog byl zcela nezajímavý a jenom měl posluchačům nějak vyplnit smysly. Poselstvím toho blogu byla krátká věta na konci. Díky systému ukládání blogů do archivu jsem časovým zámkem „zamknul“ informaci, že jsem v danou chvíli investoval ve větším množství do kryptoměny Cardano.  K dnešnímu dni mám výnos 76 % za dva roky, což je cca 38 % ročně. Takže jsem solidně porazil inflaci v České republice, což mi krom výnosu samotného činí další potěšení ze zadostiučinění.

A teď mi dovolte, vy všichni, kteří ze mne děláte utopistu, abych vám popsal další utopii.

Tak byla nebyla jedna česká koruna. Říká se ji inflační, ničím nekrytá fiat měna. A protože tihleti Češi jsou sveřepí kolektivisté, rozhodli se, že svěří tuto měnu do rukou lidem nevolených bankéřů centrální banky. A ta centrální banka tiskla dvacet let onu českou korunu jako šílená a ty levicové vlády volené levicovými voliči zadlužovali zběsile naši zemi.  A tímto jsme si vypěstovali inflaci, tak nějak jako když jsme si chovali doma akvarijní rybičky. Pěkně krmit, ať jsou hezky macaté. A vy teď máte peníze na účtech, v polštářích, v dřevníku, výplaty a úspory po babičce a každou vteřinou se z toho odpařují haléře, asi jako když zahříváte čistý líh na 80 stupňů Celsia. A ty haléře se postupně vznesou do vzduchu, a vy pomalu a jistě chudnete.

Každý den jste chudší, každý den si za svoji výplatu koupíte méně, musíte pracovat více, abyste si koupili stejně. A do toho vám ještě vaši levicoví politici zvednou daně, takže musíte pracovat ještě více, a nakonec si stejně koupíte ještě méně.

A co se stane s těmi halíři, co se vznesly do vzduchu? Inu… ne všechny vody klesají, jsou i hladiny, které stoupají. Ty halíře chvíli poletují vzduchem, dělají piruety a hrají si a pak postupně sklesávají na můj Cardano účet. Teda nejen na můj, abyste si nemysleli, ještě na účet Ing. Markéty Šichtařové a na účty pár podnikatelů, kteří nás po napsání mého blogu v roce 2022 požádali o zprocesování investice do Cardana. Děkuji vám, vy milovníci inflačních měn, za tak masivní podporu.

Slibuji, že takto vámi vydřené a námi lehce sklizené zdroje použijeme k bohulibým účelům - třeba k výstavbě kliniky ve Varnsdorfu. A pokud by nám náhodou zbylo na nějakou luxusnější dovolenou, považujte za samozřejmé, že se s vámi všemi, kteří svým zchudnutím přispěli na náš blahobyt, rádi podělíme o fotografie a pošleme vám zdravici. Je nám líto, že vy letos na dovolenou mít nebudete, protože sotva utáhnete nájem a energie, nicméně považujte za samozřejmé, že ji budete alespoň virtuálně trávit s námi, protože budete navěky v našich srdcích.

Takže, děcka, PS: Pracujte, plaťte a hlavně – nevěřte na utopie! To, co tady máte, je super a především, nezapomeňte, že máte nejlepší zdravotnictví na světě. Co by za to děti v Africe daly.

Kdyby někoho zajímala legální technika, jak vystoupit z kryptoměny mimo EU tak, abyste nemuseli našim kolektivistickým vládám platit daň z výnosu z kryptoměn, rád vám to prozradím v některém příštím blogu.

Dále chci zamknout časovým zámkem do dnešního blogu další informaci. Na trhu s komoditami dochází v dnešní době k úžasnému fenoménu. Spotová cena zemního plynu na komoditní burze je na historických desetiletých minimech, a i když cena ropy pomalu stoupá, cena zemního plynu neustále klesá. Některé zlé jazyky tvrdí, že se jedná o nějakou manipulaci s komoditním trhem a že stav je neudržitelný. Kdo dnes nastoupí do longu za kupní cenu 1,58 USD/MMBtu, může mi za rok až dva opět líbat ruce. Kdo má koule, může to napákovat. Ostatní můžete zase kritizovat, jak jsem hloupý, arogantní, jak věcem nerozumím a jak píšu o utopiích.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Vavruša | pátek 16.2.2024 9:04 | karma článku: 23,84 | přečteno: 1603x
  • Další články autora

Martin Vavruša

Jsme vadné kusy

1.4.2024 v 17:42 | Karma: 23,09

Martin Vavruša

Kapitalismus prý drancuje zdroje

16.3.2024 v 17:07 | Karma: 38,27

Martin Vavruša

Překovejte meče na pluhy

1.3.2024 v 18:33 | Karma: 35,99