Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Betio

5. 10. 2010 11:09
No jo,

ale jen jestli to není tím, že autorem prosazovaný předsudek, není ve skutečnosti zkušenost!

0 0
možnosti

Pepan A2

5. 10. 2010 9:57
Na rovinu.

ještě jsem nezažil, že by předáci téhle komunity nahlas řekli:" Postaráme se o to, aby naši lidé co nejméně kradli, aby se chovali slušně ke svému okolí, aby platili své dluhy na nájmu, aby nezneužívali sociálních dávek a snažili se získat práci:"

Tohle jsem nikdy neslyšel, ale zato pořád slyším jenom:" Rasýzmus, rasýzmus, rasýzmus, ................ 

0 0
možnosti

Lesní sběř

5. 10. 2010 11:37
Re: Na rovinu.

Ale ano, býval mezi nimi kdysi jeden frajer, co měl stavební firmu, zaměstnával v ní své soukmenovce a vedl je k poctivému životu. Ani nevím, jak to s ním skončilo... už dlouho o něm nebylo slyšet.

0 0
možnosti

Pepan A2

5. 10. 2010 9:50
Ta průvodkyně na hradě normálně lhala.

V době, kdy se obrazy malovaly, nebyli žádní Romové. Byli Cikáni, kteří putovali od města k městu, od vesnice k vesnici, kradli a tím si zajišťovali obživu. A to, že představitel nějaké proromské organizace kdáká nesmysly o rasových předsudcích, bych vůbec nevnímal. Pokud by tady totiž nebyl ten "rasýzmus", on by přišel o korýtko a musel by jít pracovat. Jenže řešení romské otázky je tak těžký byznys, že si to ani nedokážeme představit. Názorně to bylo vidět na příkladu popálené Natálky. To, co se jí stalo, je svinstvo, které se musí potrestat. O tom žádná. Ale v době, kdy kauza gradovala, pobíhali po Vítkově minimálně tři romští koordinátoři, kteří organizovali jejím rodičům denní program, aby byli v nemocnici včas, když tam dorazí zástupci nějakého sdělovacího média. A jak se její otec nakrknul, když se obrázek popálené dívky objevil na předvolebních letácích jedné strany. Dovedete si představit ten hnus - 70.000 letáků a on z toho nic neměl?

0 0
možnosti

Marie Magdalena

5. 10. 2010 8:20
Zase ty předsudky...

R^

0 0
možnosti

buxus

5. 10. 2010 7:52
Ano, je to tak

Hned ze dvou důvodů považuji za velmi nešťastné, že je majoritní společnosti soustavně nasazována psí hlava paušálního viníka, který ma na svědomí všechny problémy romské komunity. Tito krajně nezodpovědní lidé Romům vlastně říkají, že nemá smysl se vzdělávat, chodit do práce, posílat děti do školy a řešit celou řadu jiných problémů - jakmile totiž diskriminační postoje majoritní části společnosti zmizí, zmizí s tím i problémy romské komunity a všem se dobře povede, netřeba se o nic snažit. A jestliže jakýkoliv odlišný názor je okamžitě onálepkován jako rasistický a bez další diskuse smeten ze stolu a teze o 100%ním a universálním viníkovi všech romských problémů je uznána jako jedině platná, pak to u majoritní společnosti vede k buď naprosté netečnosti a nechuti se problémem zabývat, pokud s Romy do styku nepřichází, v opačném případě pak k podpoře radikálních řešení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3121x
Martin Ryšavý oživil krásný ruský citát:"Snít neškodí, škodí nesnít".
návštěvnost sledována od 25.2.2009

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám