Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kaktusak

17. 9. 2010 0:19
Byrokrati se nudí, tak vymýšlejí nesmysly.

Měli by dostat lopaty a jít něco dělat.

0 0
možnosti

Usakami

16. 9. 2010 15:23
Je to tak

Pokud vylezete z vlastního bytu nebo domu, na ulici, už jste na veřejném prostoru, kde vás všichni vidí, jaký je v tom tedy rozdíl? Podle mne žádný. Jinak čeho se kdo bojí? Pokud vás někdo nezná, tak vás stejně neidentifikuje. Navíc, toto snímání neprobíha 24 hodin 7 dní v týdnu, to se prostě jednou nasnímá a hotovo. To není systém k sledování lidí a jejich majetku, ale k zachycení ulic, proto se to taky jmenuje street view. Je to jen kvůli tomu, že google je soukromá firma? Zřejmě ano, protože stát vás taky sleduje a ví toho o vás mnohem více a to nikomu nevadí. Přes zapnutý mobil není problém vás poslouchat, aniž byste si toho byly vědomi a samozřejmě lokalizovat vaši aktuální polohu. Operátoři jsou povinni zálohovat všechny vaše hovory a zprávy, kdyby se k tomu policie chtěla dostat, nemá problém. Fotka na ulici? to je nic.

0 0
možnosti

john.lgk

16. 9. 2010 13:36
Souhlasim s autorem

Kdyz budu opravdu chtit videt jak vypada vas dum, auto, xicht  (pokud vas budu chtit treba okrast), tak si tam zajedu, CR neni zase tak velka. Vsichni sousedi vas znaji, denne chodi kolem xy lidi a koukaji na vas, na dum... A uz vidim nekoho treba z Brna jak zaujate googluje zrovna vas barak, vas xicht, vase auto. Tolik pro odpurce velkeho bratra. Naopak GSW pomaha s orientaci=setri cas, nam co zijeme zijeme dlouho mimo CR umoznuje podivat se na oblibena mista...

0 0
možnosti

ilja blažek

16. 9. 2010 13:09
jste naiva pane

Rv

0 0
možnosti

Orde Wingate

16. 9. 2010 12:15
Pro mě je to Velký Bratr a toho nechci

0 0
možnosti

Fw 190 D

16. 9. 2010 8:22
asi takhle

existuje významná skupina lidí, kteří nic neumí, nikdo je nebere vážně, na nic nemají vliv. No a pak se najde něco na což vliv mít můžou. Např. halekáním o soukromí zakázat službu, která zobrazuje to co každý vidí, když jde po ulici. Tito bojovníci proti všemu se např. na webu prezentují bojem proti novým designům stránek nebo v reálném životě projevováním nesouhlasů s jakoukoli stavební úpravou na pozemku souseda :-)

0 0
možnosti

0xf

16. 9. 2010 8:44
Re: asi takhle

ja proti webum nic nemam sam podobne veci delam ani nevytvarim petice... nicmene kamery a dalsi systemy ktere me muzou identifikovat mi nejsou po chuti...

0 0
možnosti

0xf

16. 9. 2010 8:16
co me vadi

je nedobrovolnost tohoto projektu... kdyz ma potrebu nekdo exibovat v siti budiz narve sva osobni data do nejake socialni site ze vsemi klady i zapory... bohuzel tady si clovek nemuze vybrat. vim ze urcite objekty (lidi) rozostruji... nicmene nekde existuji original fotky a proc mam verit ze se knim nikdo nedostane. To ze nekdo nechape cenu informaci je bezne jinak by nenastal takovy rozvoj socialnich siti. Nicmene i naprosto nevine udaje nekdy muzou poslouzit ruznym vecem. A velice by vas prekvapilo co se snima da delat. Ona totiz predstava ze pokud do jakehokoliv systemu dam sva data a kdyz dodrzuju zakony tak se mi nic nemuze stat je naprosto mylna. Viz priklad zide a scitani lidu v nemecku. Pamatuju na stary xchat,seznam a td.. ani nevite kolika lidem najivita ohledne informaci ublizila. A to neberu uz statni instituce kde ty data taky nejsou kdo vi jak zabezpecena... bohuzel tam clovek uz moc na vyber nema.

0 0
možnosti

Fw 190 D

16. 9. 2010 8:23
Re: co me vadi

A po ulici chodíš s pytlem od brambor na hlavě nebo ostatním chodcům dáváš souhlas aby se ti mohli dívat do obličeje? :-P

0 0
možnosti

Saša

16. 9. 2010 8:09
Mně to už opakovaně pomohlo.

Když jsem měl jít někam, kde to neznám, podíval jsem se na internetu, jak to vypadá, jak vypadají dveře, do kterých mám vstoupit. Je to něco úplně jiného než mapa nebo plán města. Skvělá věc - fakt mi to pomohlo.

A také jsem se podíval, jak to doopravdy vypadá v Japonsku a prohlédl jsem si jiné ulice, než jaké se ukazují v reportážích a dokumentárních filmech - vřele doporučuji.

GoogleStreetWiew je prostě skvělá věc!

0 0
možnosti

nejchytrejsi

16. 9. 2010 8:06
jo

R^ bejt to petice tak podepisu, k certu s urednikama z UUOZUZ nebo jak se to menuje

0 0
možnosti

Martin Dvořák

16. 9. 2010 8:01
Je to móda

Dříve nic takového nikomu moc nevadilo, ale zdá se mi, že je to móda, přicházející z Ameriky, dle modelu chlápka s brokovnicí, co si chrání svůj pozemek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3121x
Martin Ryšavý oživil krásný ruský citát:"Snít neškodí, škodí nesnít".
návštěvnost sledována od 25.2.2009

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám