Mamma Mia! - potřebujete se smát, zpívat a na nic jiného nemyslet?

Chcete si v duchu zpívat celý den až do omrzení Mamma Mia? Milujete Meryl Streepovou? Nezajímá vás jenom čínská olympiáda? Rozdýchali jste již srážku vlaku a mostu ve Studénce? Potom běžte do kina! Na světě nejsou jenom tragédie!

Komu se v minulosti alespoň trošku líbily písničky skupiny ABBA, obdivuje herečku Meryl Streepovou, propadá černočerné depresi nebo všechno dohromady, musí jít do kina na Mamma Mia!. Nejlépe hned po práci, třeba v pět odpoledne.

Nemám samozřejmě ambice rozebírat film tak, jako třeba  výborná Mirka Spáčilová (i když tenhle film dopadl zrovna docela dobře). Celý tento blog je především o mých pocitech z filmu. O krásné podívané a hlavně hudbě.

Banální děj o svatbě a třech otcích odehrávající se kdesi na řeckém ostrově. Nemůžou chybět  nádherné záběry na opravdu krásné moře.

Meryl Streep, Pierce Brosnan a další filmové celebrity rozjíždějí šou, ve které musí nejen předvádět taneční kreace, ale hlavně sami zpívat. (Dovedete si představit P.Brosnana na zápraží řeckého domku zpívat milostnou píseň? Já osobně si to představit nedokázal. A přesto, že není v tomto oboru profík, není vůbec směšný, ale předvším zábavný).

Klasický průvod rozjuchaných a zpívajících lidí přesně podle amerického muzikálového scénáře v rytmu jednoho z dalších hitů Abby dostává tu správnou šťávu v momentě, kdy se přidává řecký venkovský kompars a ... stará babka odhazuje náruč klestí, pouští oslíka a už tančí také.

Film je však PŘEDEVŠÍM fantastickou oslavou umění (teď už i pěveckého) Meryl Streepové, úžasnou a krásnou jako vždy (ta ženská stárne do krásy)! Starostlivá matka s "veselou" minulostí, úplně všechno jí ve filmu uvěříte. A jak zpívá Abbu, myslím, že je to lepší než originál!

Film nemá hluché místo, žádná vata, všichni řádí a zpívají až do konce (i Colin Firth, samozřejmě v dlouhých kalhotech a bílé košili, mám pocit, že měl občas i kravatu) s neskrývaným nadšením a nasazením, jeden hit Abby za druhým se valí do hlediště, kolik jich vlastně bylo? Strašně moc.

Skvělé je takhle absolutně vypustit a zpívat si potom stále dokola Mamma Mia!

 

 

 

 

Autor: Michal Vavřík | pondělí 11.8.2008 7:15 | karma článku: 20,23 | přečteno: 2960x