Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

joef

22. 2. 2011 18:49
Hrách na zeď

Máte úplnou pravdu, s Pokorným, s hudbou. Přidám ještě šílené znělky, jejichž kmotrou byla šílená Tachecí. Potom nesmyslná denní témata, která jsou jen informačním šumem. Z ČRo1 jsou poslouchatelné jen zprávy a Zelená vlna. Tolikrát se už o tom psalo, lidé si i stěžují, ale Český rozhlas na to zvysoka ... Vidím v tom peníze, peníze a zase peníze (kolovrátková hudba), zbytek pak lenost a bohorovnost šéfů Českého rozhlasu.

0 0
možnosti
P

pilsener

22. 2. 2011 15:46
ČR1?

Jen technická pro autora blogu - zkratka Českého rozhlasu je ČRo - takže Radiožurnál je ČRo1, Praha (nově Dvojka) ČRo2, Vltava ČRo3 atd., a to už drahnou řadu let... Je to kvůli odlišení od Českých Radiokomunikací, které se zkracují ČRa.

K hudbě, která se z Radiožurnálu line škoda slov, pouštím si Wawe nebo pořady lidí, o nichž vím, že mají určitý vkus. Jinak je to ztráta času a iluzí.

0 0
možnosti
DH

hurkadavid

22. 2. 2011 10:39
Pokorný

Já si myslím, že Pokorný má jednu z nejkrásnějších "češtin" z moderátorů. Mluví opravdu dobře. Omegu mám taky rád, a na té stanici není zas tak často. Proč tedy posloucháte ČRO1, když Vám tak vadí? Já třeba Evropu 2 neposlouchám. Protože mi vadí.

0 0
možnosti
T

thery

16. 2. 2011 15:03
Souhlasím s Vámi,

Musím tedy říct, že pan Pokorný mi nevadí - jsem z mladšího ročníku a v komunistické době jsem ani nežila, takže jej znám jen z rozhlasu. Radiožurnál poslouchám jen o víkendech, máme ho doma puštěný jako zvukovou kulisu; poslední dobou ale musím říct, že já - jinak flegmatický člověk se občas přemůžu a jdu ho vypnout, jelikož to se občas opravdu nedá poslouchat. minulý víkend mě překvapila nějaká nová moderátorka s tak nepříjemným hlasem, že jsem se divila, proč někdo takový lozí do rádia moderovat.a o výběru hudby ani nemluvím. je mi 18 let, poslouchám nové věci, ale ráda si poslechnu i starší písničky - ale proč hrají pořád dokola to samé??nedávno jsem doma našla staré gramofonové desky, a velmi jsem se divila, jaké pěkné písničky jsem našla - ale ty na Radiožurnálu asi bohužel nikdy neuslyšímRv

0 0
možnosti
P

pilsener

22. 2. 2011 15:59
Re: Souhlasím s Vámi,

Doporučuji YT, tam je toho dost ;-)

0 0
možnosti
BB

Beránek boží

15. 2. 2011 13:19
Pan Pokorný mi nevadí, nepamatuju ho z TKM.

Jinak by mi asi vadil, mám to tak s paní Augustovou - z té svazačka jen ukapává. :/

S hudbou souhlas, nedá se to poslouchat. Ze začátku jsem si myslel, že si se starými hity Bartošové, osmdesátkami a pořád dokola Kryštofem a Enyou atd. dělají srandu... ale asi ne. :(

0 0
možnosti
P

pilsener

22. 2. 2011 16:00
Re: Pan Pokorný mi nevadí, nepamatuju ho z TKM.

Nojo, copa Marcela A. - Pionýrská vlaštovka... :-/

0 0
možnosti
JO

Sexybomber

15. 2. 2011 11:21
Ach ta hudba !!!

Souhlasím s Vámi, jestliže Radiožurnál poslouchají spíše vzdělaní s jiným vkusem (to je muj názor, nemám to podložene, když tak mne prosím opravte) ... tak proč proboha zní Vondráčková, Zagorová a spol? Já myslím, že cílovka teto stanice poslouchá uplně něco jiného...než Lucku Vondráčkovou !!! Myslím, že je to prachbyčejná tlačka mocných hudebních manažerů...

0 0
možnosti
BB

Beránek boží

15. 2. 2011 13:25
Re: Ach ta hudba !!!

Taky si myslím, že tady jde o příjem těch Vondráčkových a Bartošových za vysílání jejich písní. A za druhé nejspíš i o to, že pro rozhlas je vysílání těch starých hitů levnější než nových a možná mají i nějaké množstevní slevy, proto ta rotace asi 3x denně.

0 0
možnosti
P

pakostič

14. 2. 2011 19:51
skoro by se chtělo

většině z vás milí kritikové čehokoliv říct, změňte lokál...

0 0
možnosti
P

pilsener

22. 2. 2011 16:02
Re: skoro by se chtělo

To je obvyklý argument těch, co sami žádný názor nemají - jděte jinam. A co když se NÁM nechce??? Když se nám něco nelíbí, nesmí se to veřejně říct???

0 0
možnosti
M

Mistiaen

14. 2. 2011 17:27
Pojďme něco podniknout !!!!!

Vážený pane, to je snad telepatie, tenhle Váš článek. Prosím, spojme se my všichni, a pojďmě něco podniknout!  Koncem ledna jsem Radě rozhlasu poslala dopis s podobnými připomínkami a ještě s upozorněním na další nešvary, které zde nemá cenu vyjmenovávat. Opravdu jsem se snažila, aby pochopili, že se jedná o více lidí, kterým tyto neduhy vadí.... Navíc jsem se odvolala na pana Z. Svěráka i Ivana Klímu, kteří oba podobné připomínky vznesli kdysi na RŽ přímo "live"..... Po asi 14 dnech jsem obdržela takovou odpověď, že se mi udělalo úplně zle a smutno a bylo mi líto toho času, kdy jsem sepisovala dopis. Ráda Vám svůj dopis i odpověď Rady pošlu mailem, pokud autor blogu nebo někdo jiný bude mít zájem.

ASI BYCHOM SE MĚLI NĚJAK SPOJIT A NĚCO PODNIKNOUT. [>-]

0 0
možnosti
JT

settt

11. 2. 2011 9:08
...kam kráčíš Radiožurnále?

Zdravím...mám podobné pocity jako ostatní přispivatelé do diskuze.

denně poslouchám rádio při cestě do a z práce a často přepínám...

Radiožurnál je nějakej "divnej...nesedí mi ani Jan Pokorný ani Lucie Výborná...

mám je zaškatulkovaný "jinak" a asi jim to už nikdo neodpáře. Pokorný je až moc přeslazenej, moc takovej... prostě jako v dobách TKM !! naprosto stejnej a to mi prostě vadí!!!naroubování moderátorky z komerční stanice do veřejnoprávní se ne vždy musí zdařit...experiment B. Tachecí by úlet úplně někam mimo..já očekávám od ČRO1 Radiožurnálu konzervativnější, objektivnější a vyvážené vysílání...od těch komerčních stanic se chodím "uklidnit" a zskat inforace k Radiožurnálu..

O vybírané hudbě nemá smysl mluvit...ten kdo je za hudbu odpovědný tam nemá co dělat...protože z milionu možných a vhodných skladeb se opakují v rotacích pořád ty samé a to pro mne znamená, že ve své době mnou opěvovaná Omega  už je jaksi ohraná..prostě pořád dokola to samé, enya, Filipová, omega, olympic

0 0
možnosti
JP

beanak

14. 2. 2011 15:44
Re: ...kam kráčíš Radiožurnále?

R^R^R^

0 0
možnosti
JA

pefben2

11. 2. 2011 7:20
Karmu zasloužíte, ale

Máte pravdu, že muzika na Radiožurnálu je příšerná. Nemáte pravdu, že by příšerná byla Omega. Ale ty odrhovačky, co tam, hrají pořád dokola, to že neumí vysílat něco v kontextu s rohovorem, to je fakt skandální. Zejména u veřejnoprávního rádia, které by si mohlo dovolit ten luxus zařazovat i menšinové žánry a dbát na pestrost a ne na poslouchanost za každou cenu. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3121x
Martin Ryšavý oživil krásný ruský citát:"Snít neškodí, škodí nesnít".
návštěvnost sledována od 25.2.2009

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám