Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

parnassius

7. 1. 2010 12:47
Milý autore,

tohle není žádná novinka. Starověk oslavoval válečníky, gladiátory a básníky středověk k nim přidal bardy, malíře a sochaře.

 Mezitím se z gladiátorů stali sportovci a z bardů popové nebo rockové hvězdy.

A přestože většina z nás podvědomě cítí, že takový schopný a šikovný instalatér nebo

lakýrník je terno, baví nás si vytvářet modly na filmových plátnech a sportovních kolbištích. Ale to není vina ani sportovců ani hvězd showbusinessu, ale naše vlastní.

0 0
možnosti
DM

G4Danny

7. 1. 2010 12:33
Tiger Woods

Se navic se svou roli narodniho hrdiny tak krasne identifikoval... Co mu branilo rict "no a co, to je moje vec, jdete vsichni na kolo"? Jenom jeho sebelaska, laska k jeho spolecenskemu statutu. Jini, jako nasi fotbaliste, se mirne branili - proste ze jsou taky lidi. Nikdo z jejich kritiku (vcetne mne) si nedokazal predstavit, ze by sel vzapeti po nepovedenem zapase slavit neci narozeniny... S odstupem casu je chapu. Ale myslim si, ze kdyby to byli podali tak, ze se sli ze zalu ozrat, lidi by s nimi naopak citili a proti disciplinarce by je branili. Bylo to jen to slovo "oslava", ktere nas srdcare tolik ranilo.

Na druhou stranu hokejiste v NHL to maji prakticky v pracovni smlouve, ze se budou "slusne chovat". Kazdy opily ridic napriklad (v techto dnes napriklad veleslavny Chris Chelios, sveho casu i Dominik Hasek) si pak musi udelat kolecko po mediich, kde si verejne sype popel na hlavu. V tymovych sportech je to logicke: kazdy je nahraditelny. Tiger Woods ma ale dost volnou ruku.

0 0
možnosti
PP

Euronymos

27. 12. 2009 0:33
.

Ono se nějaká lidská činnost dělá za jiným účelem, než být nejlepší ? To se mi moc nezdá.

0 0
možnosti
FP

forhend

18. 12. 2009 16:18
Jenomže golf není sport...

:-)

0 0
možnosti
SK

blb

17. 12. 2009 14:03
Ve sportu jde o něco jiného

V dnešní sportu jde v první řadě o kšeft. Každý, kdo hraje, byť rekreačně, golf, "musí" mít stejné hole, jako Tiger Woods, každý, kdo si jde v sobotu zaběhat, "musí" mít stejně značkové boty i oblečení, jako jeho idol, každý, kdo kope do meruny, tak se taky bez značkováho dresu neobejde, a i ta meruna "musí" být značková. A tak můžeme  pokračovat až do ůplného zblbnutí. To se týká nejenom sportu - ty idoly nám vnucují výrobci všeho možného - prostřednictvím různých tzv. celebrit. A nazávěr, všimli jte si rozdílu v cenách "značkového" a "běžného" (a nejen sportoního) zboží? Je takový rozdíl i v užitné hodnotě takového zboží?

0 0
možnosti
BH

BoboHml

17. 12. 2009 9:38
.

R^

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

17. 12. 2009 9:32
Je potřeba rozlišovat sport a showbyznys

Zvlášť v případě Woodse, který bere z reklam více peněz, než z výher královsky dotovaných turnajů. Sportovci se stávají celebritami, stejně jako herci nebo zpěváci. Je to z důvodu zvýšení reklamního potenciálu.

-

Některé hvězdy showbyznysu se profilují jako vzorňáci (Woods, Čech), jiné jako rebelové. Každý pak musí jednat v rámci svého image, aby zvýšil svoje příjmy z reklam. Nemá to nic společného se sportem, pokud je někdo profilovaný jako rebel a jednou za čas nemá skandál, reklamní potenciál klesá, stejně jako když se ukáže, že vzorňák Woods klátil každou ženskou, která se k němu přiblížila na vzdálenost dvou holí. ;-)

0 0
možnosti

mirek-storch

17. 12. 2009 8:57
Athlon=plat sportovce v antice, dnes je atlet také placený..

V bývalé NDR býval sport součástí třídního boje a snahu o formální uznání  samostatného státu. Došlo až na ničení zdraví sportovců za cenu dopingu. Poslední příklad Pechsteinová v rychlobruslení aj. Vracení medailí jak v USA -Jonesováaj. tak Rusko Lazutinová, a mnozí další hříšníci.....Sportovec bývá často vzorem pro mládež, ale není nutně morální autoritou. Fotbalista Zinedine Zidane se omluvil dodatečně mládeži a  rodičům za svůj čin v přímém přenosu.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

17. 12. 2009 9:02
Re: Athlon=plat sportovce v antice, dnes je atlet také placený..

Mohls klidne priradit i Koubkovou, Kratochvilovou a jine !:-)))

0 0
možnosti
TK

osvetitel

17. 12. 2009 8:38
Sport rovna se reprezentace rovna se nacionalismus

rovna se kseft ! To vse zacalo v momente kdy se zacal sport michat s politikou !:-))

0 0
možnosti
M

mubu

17. 12. 2009 8:31
Zbytečné oslavy sportovců

Jsem nesportovec, takže můj názor nemusí být objektivní. Vážím si svého otce, který byl před válkou prvoligovým brankářem - v neděli šel chytat do branky a přes týden se živil normální prací. Dnes mají sportovci obrovská privilegia a v jejich branži se točí mnoho peněz. Jistě, dostat se na nejvyšší úroveň si vyžaduje obrovské úsilí. Ale když vidím a slyším ty šílející davy, když jejich tým vyhraje třeba o jednu usmolenou branku, tak si myslím, že ty hodnoty jsou trochu podivné. Nebo, když někdo bruslí nebo lyžuje rychle - má se kvůli jeho/její oslavě stavět stadion nebo uspořádat mistrovství světa za miliardy, které pak chybí jinde?

0 0
možnosti
X

xs123

17. 12. 2009 8:45
Re: Zbytečné oslavy sportovců

Právě. Pro mne je nejlepší olympionik Křovák, kterej dokáže během dne uštvat antilopu anebo nedávno ukazovali, jak vlezl nějaký ten lovec v Africe do takové děsně dlouhé a úzké nory s pochodní a vytáhnul odtamtud 70kg hada. Zpět z nory se dostal tak, že couval pomocí prstů na nohou. To jsou fyzicky nezdatnější lidé na světě. Vždyť se to taky stává - odkudsi z divočiny vyhrabou černošku, ta dostane dvakrát pořádně najíst a všem jim to v běhu natře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3121x
Martin Ryšavý oživil krásný ruský citát:"Snít neškodí, škodí nesnít".
návštěvnost sledována od 25.2.2009

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám