Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jiruna

18. 10. 2009 13:33
Nevím, nevím

nedávno jsem byl ve Švýcarsku, ale že by se tam někdo usmíval, tak toho jsem si nevšiml, profesionální chlad, to ano, korektnost, to ano, ale úsměv? A ještě, zajděte si do kterékoli rstaurace v Paříži a WC poměřte se záchody v tuzemsku a uvidíte ten rozdíl.;-)

0 0
možnosti

Lou.

17. 10. 2009 19:28
K bodu

cislo jedna : ano, nikde se vsichni nonstop neusmivaji. Ale v mnoha statech se dokazi lidi alespon usmat ,treba pri pozdravu. A kdyz uz se neusmivaji tak se tvari, jak jste spravne napsal , normalne. Ne kysele, ci nasrane, coz je v CR kazdy druhy oblicej....

0 0
možnosti

wandering star

17. 10. 2009 19:55
Re: K bodu

Ano, to mě šokovalo, když jsem v roce 1992 přijela po 12 letech do Prahy a v metru proti mně jela nepřerušovaná řada nasraných ksichtů. Kam jsem přišla, byli překvapení, když jsem spustila česky, protože jsem se usmívala a nehrbila jsem se.

0 0
možnosti

Satyriana

17. 10. 2009 10:00
Komplexy

neusmíváme se, máme komplexy.. je dost těžké z tohohle vycouvat, když jsme se neučili usmívat mimo vybrané profese-a tam na to nebývala chuť. kdo se usmíval, byl nějakej vysmátej=podezřelej. Kdo sebevědomně vztyčoval hlavu, určitě mohl čekat, že mu cosi podtrhne nohy. My Češi (abych udělala radost) jsme se nenaučili totiž ani zacházet s vlastním úspěchem, takže jsem pořád na hraně snobismu a zblbnutí, pokud se někomu daří ohledně financí. Neumíme si dělat krytí pro zítřek, nehospodaříme pro další pokolení.

Jsou to nářky? Ne, nemyslím to tak. Říkávám takové věci, protože pokud si neuvědomíme, kde je chybka, těžko se odhodláme těm jevům postavit. Ona ta "blbá nálada" snadno člověka omotá do pavučin a drží při zemi. Proto nějak přehlížíme, že se nám už dávno vyklubala křídla. Stačí si peroutky roztáhnout a a být hrdý i na to, že holt jsem ten Čech, no.

Cvik pro každý den: Co můžeš pochválit na člověku, který s tebou jedná? Co říct milého? Pusa se hned roztáhne a nebolí to. Opravdu ne.

0 0
možnosti

pidla

16. 10. 2009 13:48
Hezky jste to napsal

:-)

0 0
možnosti

987a9

14. 10. 2009 19:48
Dobra diskuse

"Cemu se furt mam usmivat, kdyz jsem porad jen nas....anej ?"  Taky pravda.

0 0
možnosti

Satyriana

17. 10. 2009 10:04
Re: Dobra diskuse

Taky pravda, ale jenom poloviční. Tak se zasmějte zrovna tomuhle. Třeba se vzpomínkou na Joba, jak se ptal Hospodina, proč mu furt něco kazí, ničí, zabíjí. Hospodin vece: "Ále, ani ti nevím, Jobe... Tak nějak mne s...š."

Nejjednodušší je podívat se tam nahoru a říct: "A víš co? Ty mně taky. Nazdar." Hned je líp ;-)

0 0
možnosti

Jan Vrana

14. 10. 2009 18:07
Vsechno se meni

Davam karmu, ale s poznamkami: iluze o cistem Zapade pochazele podle mne z toho, ze vetsina zkusenosti pochazela z Nemecka, nemecke casti Svycarska nebo Rakouska. Vzdalenejsi zeme nebyly tak casto navstevovany, shodou okolnosti nebyly stejne ciste. S prilivem trvale zijicich cizincu se rozdily smazavaji - napr. ve Svycarsku se uz delsi dobu krade, zdaleka vsechny zachody nejsou ciste, nejen v Zeneve. Zeneva ma uplne jiny raz nez vetsina Svycarska - neco mezi Francii a Orientem. S komplexy je to take slozitejsi - prislusnici nekterych narodu je snad umeji lepe skryvat. My Cesi jsme vyjimecni snad jen v tom, ze se stale snazime vzajemne pomerovat, i kdyz o nic nejde. Nejmene zamindrakovani mi stejne pripadaji Americane. Usmivani by melo byt u nas povinnym predmeten ve skole - casto si myslime, ze formalni usmev nema smysl, coz rozhodne neni pravda. Staci si zvyknout a clovek ma sam ze sebe vetsi radost a formalita prestane byt tematem.

0 0
možnosti

pafffka

14. 10. 2009 14:05
Trochu schíza,ne?

S článkem souhlasím. Zajímavá je ovšem diskuze, nenašel jsem ani jeden příspěvek, ve kterém by autor psal "my,Češi, jsme", všude jen "Češi jsou". Zajímavé, trochu schizofrenní,ne? ;-D  Jak psal někdo níže, kdo jsou vlastně ti "oni Češi" ? 

Takže: Vyhráli JSME Nagano v hokeji, ale (oni) Češi JSOU zamračení a zakomplexovaní, že?

0 0
možnosti

Ginny

13. 10. 2009 23:39
To je pěkné téma

Bohužel, nemůžu ale úplně souhlasit.

Záchody sice opravdu spějou k lepšímu, ale opravdu se u nás lidé neusmívají a mají dost komplexů.

A jak už někdo dodal, taky agresivita řidičů je příšerná a nespolehlivost řemeslníků taky, i když jsou samozřejmě výjimky, hlavně pan H. co nám spravuje pravidelně myčku.

0 0
možnosti

EWCZ+

14. 10. 2009 9:03
Re: To je pěkné téma

A muze mi nekdo rict, cemu bych se vlastne mela furt usmivat?

0 0
možnosti

nemorose

13. 10. 2009 13:33
Nesouhlasím - přidám

Zám dobře ČR (tady jsem doma) a Rakousko (tady podnikám) a proto mohu srovnávat:

1, nezažil jsem v Rakousku (dále jen R) záchod, na který bych si nemohl sednout  2 nezažil jsem v R, prodavače, který by se otáčel na jinou stranu, abych jej náhodou neoslovil s požadavkem (V našem např. Baumaxu zcela běžné) . nezažil jsem u nás, že by mne pozdravil kolem projíždějící cyklista na cyklostezce, ke nebyl široko-daleko nikdo jiný, na můj pozdrav reagoval tak, že skoro spadl z kola 4. nezažil jsem v R., že by mne někdo, např. na toulce v horách s úsměvem nepozdravil  5. nezažil jsem v R., že by mi sjednaný řemeslník nepřišel včas ( u nás ? haha...) 6.nezažil jsem nikde v R. takový nepořádek v příkopech jako u nás, a to za odpad platí několikanásobně více než našinec 7.dovederte si představit, že v ČR v hlubokém lese uděláte stezku s modely zvířat na lukostřelbu, a ta stezka bude fungovat několik let ? (do dvou dnů by bylo všechno pryč)... a tak bych mohl psát ještě dlouho...

0 0
možnosti

krllo

13. 10. 2009 16:03
Asi vypadáte divně a tak se Vás lidé bojí.

Ale s bodem 7.souhlasím;-D;-D;-D

0 0
možnosti

marlow

12. 10. 2009 21:48
Jsme zakomplexovani, neusmivame se, mame spinava verejna WC

A mam radi sveho prezidenta. Konecne to tem nafrnenym Nemcourum a Frantikum nekdo pradne natrel!!! Aby si nemysleli R^

0 0
možnosti

vokoun6

13. 10. 2009 13:10
Re: Jsme zakomplexovani, neusmivame se, mame spinava verejna WC

S tím "máme rádi svého prezidenta" bych bylo opatrný a mluvil především za sebe.  Přijde mi absurdní že do role samozvaného bojovníka za naši "svobodu" se pasoval ješitný apologet ruské rozpínavosti 

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3121x
Martin Ryšavý oživil krásný ruský citát:"Snít neškodí, škodí nesnít".
návštěvnost sledována od 25.2.2009

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám