Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Deyvo

4. 2. 2009 9:29
ještě k těm němcům .........

........ taky se postavili proti obyvatelům tohoto státu a taky byli vyhnáni. a taky je nechceme zpět. ptám se tedy. střílí na nás za to kasámy? a ještě k palestincům. jak se říká v kerkonošských večerníčkových pohádkách (moudro nakonec) "kdo chce moc, nemívá nic. ta už to na horách chodí" ;-D

0 0
možnosti

Dr No

4. 2. 2009 10:28
Re: ještě k těm němcům .........

Ti Němci se (v drtivé většině) nepostavili proti obyvatelům tohoto státu jednoduše proto, že i oni byli (zcela legálními a právoplatnými) obyvateli tohoto státu. Kolektivní trest navíc vůbec nezohledňoval chování jednotlivců a byly do něj zahrnuty i děti, které se narodily až během války.

0 0
možnosti

Dr No

4. 2. 2009 9:24
I když se Izraelci

při zakládání svého státu museli nevyhnutelně dopustit jistých nespravedlností vůči Palestincům, nabídli od té doby nesčetněkrát ruku (a nejen ruku) ke smíru a vyrovnání starých křivd. Druhá strana tuto nabídku nikdy nepřijala a naopak se usilovně snaží o vytváření dalších a dalších křivd ....

0 0
možnosti
RR

rezjir

4. 2. 2009 12:37
Re: I když se Izraelci

Kdy a kde Izralci nabídli Palestíncům  ruku ke smíru? A dodávám za nějakých podmínek, které by šlo přijmout. Vždyď dodnes ještě neplní tu Rezoluci Rady bezpečnosti OSN č.242/1967. Teprve po naplnění podmínky stažení se za hranice z r.1967 před tou šestidenní válkoou mohou vyjednávat nějaký smír.

0 0
možnosti
TM

tomas mour

4. 2. 2009 8:13
Podle mě,

záleží na tom, zda byl Izrael založen podle mezinárodního práva. Jestliže ano, pak se nelze divit, že se brání a taky se nelze divit že v následujících válkách ( kdy byl napaden ) zabral další uzemí. Asi bych se nechoval jinak. Myslím, že kdyby Palestinci zabránili útokům za svého území tak by měli pokoj. 

0 0
možnosti
RR

rezjir

4. 2. 2009 7:39
Jenom maličkost

Za feudalismu a feudálních poměrů kupuje půdu i s těmi nevolníky a vaší povinností je jako zeměpána je pak starat se o ten živé příslušenství k půdě, dělat jim soudce i policajta. Atd.

Tedy jinak řečeno, jediným férovým způsobem bylo, rozdělit tu zakoupenou půdu mezi ty felahy, pokud by tomu tak chtěli. A ne zvolit anglický způsob shánění z půdy.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

4. 2. 2009 8:12
Re: Jenom maličkost

Vzhledem ke známé xenofobii Źidů z diaspor bych si tipnul, že Rothschildova nadace (a další) nakupovaly v Palestině půdu BEZ "nevolníků" (rolníků tam hospodařících).

0 0
možnosti
MM

Japrvni

4. 2. 2009 7:29
Kdo za to může?

A není to náhodou všechno o tom, že po válce Evropa nevěděla co si s Židy počít? Ti co přežili holokaust se najednou neměli kam vrátit. Jejich domovy byly z velké části "árizované" viz krásný slovenský film "Obchod na korze" a majetek jim taky nikdo nechtěl vracet. Logickým východiskem bylo je nechat vystěhovat někam pryč a to pryč se jmenovalo Palestina. A dál už to všichni známe. Já1.          ;-)

0 0
možnosti
RR

rezjir

4. 2. 2009 7:43
Re: Kdo za to může?

To všechno už se odehrálo před WWII. Oni tu půdu už zakoupili. Počátek konfliktu je nutné vidět v tom, že jak Arabům, tak i Žídům přislibili běhěm WWI Britové Palestinu, tutéž zemi za jejich pomoc ve WWI.

Z toho důvodu není zas až také férové výčitat těm Arabům, že se během WWII přiklonili k Hitlerovi.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

4. 2. 2009 7:16
Před koncem světa mají být všichni

židé obráceni na křesťanskou víru.

Zdá se,že konec světa tak brzy nebude.

Když tak studujete,přiště napište něco o pogromech/v Evropě za křižáckých tažení....  apod./.Jinak ty vaše fotky by mohly být lepší.Viz Michal Jospephy,Sudek,

Saudek.......................;-D

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

4. 2. 2009 7:12
Zajímavé

S tím návratem také.

V 5.století v Čechách žili myslím Markomané a Kvádové,doufám,že se nebudou chtít vrátit/ dneska to budou si Němci,ne ?/;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3121x
Martin Ryšavý oživil krásný ruský citát:"Snít neškodí, škodí nesnít".
návštěvnost sledována od 25.2.2009

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Co právě poslouchám