Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vit.kucik

8. 3. 2009 12:42
Jinak gratuluji, pane Vavříku,

výňatek z Vašeho článku včera převzala MF Dnes do své tištěné verze... :))

0 0
možnosti

Vegan power

7. 3. 2009 23:03
Existuji i kompostovatelne tasky

takze reseni muze byt nahrazeni tech plastnovych  temi kompostovatelnimi.

0 0
možnosti

lolek77

6. 3. 2009 22:07
Teorie relativity.

Životnost plastu je 300 let. V Brně ve spalovně 300 vteřin. Za každý neinstalovaný pytel do koše na odpadky spotřebuji něco Jaru, x litrů teplé vody a do odpadu vyliju saponátový sajrajt. Můj neekologický Citroen C1 má spotřebu cca 5  l. Bursíkovo  ekologické hybridní auto cca 10 l.:-P

0 0
možnosti

vit.kucik

5. 3. 2009 19:18
Vtipný pohled... :))

Vzpomínám, jak na sklonku 80tých let svazáci z "Brontosaurů" hromovali nad životním prostředím, a organizovali sběr papírků, rozházených po lese. Po lese, jehož jehličí na desítkách hektarů oholily zplodiny z nedaleké papírny v Paskově.

Nebo jinak - učitelka a Spořínek z ČS Spořitelny nám, žáčkům, vštěpovali, kolik stromů zachráníme sběrem  a šetřením papíru. O 10 let později čtu v rozhovoru s šéfem Lesů ČR, že obnovu a znovuvysazování lesů nejvíc ohrozila právě snížená poptávka po dřevě (a papíru, např. datovým oběhem dokumentů :))

Ekologická doktrína je zkrátka ideologií jako každá jiná, často se odchyluje od reality, proto je nutno ji tak dobře hlídat - vyzobávat rozinky toho opravdu pravdivého a zbytek držet pěkně zkrátka, na řetězu

0 0
možnosti

Vegan power

7. 3. 2009 23:10
Re: Vtipný pohled... :))

"O 10 let později čtu v rozhovoru s šéfem Lesů ČR, že obnovu a

znovuvysazování lesů nejvíc ohrozila právě snížená poptávka po dřevě (a

papíru, např. datovým oběhem dokumentů :))"

To je prave problem, ze hned veris necemu, kdyz to rekne sef Lesu CR. Co tak treba si zjistit fakta? Hodnotny les je ekosystem, ktery ses sam obnovuje a tvori jej nejen stromy, ale nizsi dreviny, byliny, hnijici a stare stromy apod. To, o cem mluvi sef Lesu CR, jsou jejich nehodnotne monokultury, nejlepe jehlicnate, ktere neekologicky obhospodaruji tezkou technikou. Krome toho pri vyrobe papiru se spotrebuje ohromne mnozstvi vody a chemikalii. Takze rozhodne pro prirodu je nejlepsi setrit papirem a pouzit pokud mozno recyklovany a nebo ekologicky papir a vyrobky ze dreva (certifikat FSC) a samozrejme nejen papirem, ale vsim. Proste snizit zbytecny konzum cehokoliv. Zdar.

0 0
možnosti

Pelageja

5. 3. 2009 15:34
Odněkud se začít musí

Není pravda, že igelitky neškodí životnímu prostředí, je pravda, že jsou stejně špatné jako jiné zbytečně vyprodukované plasty. Tak proč z nich neudělat symbol? Osobně s sebou stále nosím plátěnou tašku a igelitky vůbec nepotřebuju a odmítám je. 

0 0
možnosti

Kolumbo

4. 3. 2009 11:20
Jestli je něco problém,

pak polyetylénové pytlíky. A kdopak nám to vydává nařízení, nutící obchodníky z "hygienických důvodů"  balit kdeco do plastu? Ať jdou všichni zelení s Bursíkem v čele do (Y)! Ten sám by měl být prohlášen za zemského škůdce.

0 0
možnosti

framy

3. 3. 2009 13:18
na

jaké větší blbině by se tenhle intrikář mohl zviditelnit.Samozřejmě igelitová taška je setina plastového odpadu z domácnosti.

0 0
možnosti

cojanato

3. 3. 2009 2:04
"Zobali vrabci zobali, igelitové obaly".....(Ivan Mládek?)

;-DNecháme to na přírodě samotné? To taky nejde. I těch vrabců jaksi ubylo, že ?8-o (No, ty kabelky jsou tedy z PE).

Ale, že ministr přichází v této době zrovna s igelitkovným (kabelkovným) a současně s návrhy na zvýšení poplatků za odvoz odpadů asi o 100%? Že by zrovna toto mělo být to hlavní systémové opatření? Nezapomíná se na daleko závažnější a neřešené problémy, a to nejen v otázce odpadů?!

0 0
možnosti

Martin V

4. 3. 2009 23:15
Re: "Zobali vrabci zobali, igelitové obaly".....(Ivan Mládek?)

Vrabci již zase přibývají a nikdo pořádně neví, proč ubývali a to celosvětově.

0 0
možnosti

102030abc

2. 3. 2009 19:23
U mě za 100 bodů

Zdravím autora..u mě máte plnej počet. Je to nesmyslnej ekoterorizmus..a především nepřípustné zasahování do tržního vztahu obchod-zákazník. Ta taška samozřejmě není zdarma..platíte si ji..a prootže mám přes ulici obchod Billa..a ten tašky nedává, ale poměrně draho prodává-nutno říci že jsou velice kvalitní a pevné.ale to je jedno.vím, že málo kdy jí použiju znova a vím, že je to blízko a tak nepojedu autem do vzdáleného Tesca pri kus žvance..a tak koupím tam..a samozřejmě jdu s vlastní hadrovuo taškou. Každý obchodník sám může uvážit svoj cenovou politku a míru společenské odpovědnosti své firmy..Do toho Páně Bursíkovi nic není. Taška je taška..ale v ní si přinesu 4 PET láhve..které pak hodím do popelnice k recklaci..a to potažmo potká obvykle i tu tašku..v které ten odpad nosím..A ostatní co mi zbudou používám místo pytlů na odpadky..které jsou z téhož materiálu..jen nikde nelítají..protože zavázané a plné jdou do spalovny..Takže prostě máte pravdu..a taška za 1Kč létá po lese taky

0 0
možnosti

Offka

2. 3. 2009 18:20
Sama používám hadrové

tašky, kupodivu se dá koupit za 12 Kč,  mám ji v kabelce. Ale na odpadky stejně používám igelitový pytel , nebo právě tu tašku. Naši romští spoluobčané se chovají ekologicky a odpad vyhazují jen tak. Bez igelitu. Ale hromady kelímků a odpadků se válí po celé ulici, poněvadž to vysypou do té nejvíc plné popelnice, nejlépe když udělají kopeček.

Odpad už příliš netřídím, protože když jsem vezla vytříděný odpad na sběrný dvůr, mám to blíž než k barevným kontejnerům,  tak mi chlápek zkouknul co vezu a říká hoďte to všechno do trojky, to půjde spálit. Když jsem tohle absoluvovala 3x, přestalo mě bavit se zabývat tříděním. Pochybuju, že s barevnými kontejnery zachází jinak.

Nemluvě o typicky německých pytlích, které se u nás po pangejtech válí, ale to by si pan Bursík musel šáhnout do jiné politiky.

Příspěvku dávám karmu. Jsou podstatnější věci k řešení, u igelitek může začít každý sám u sebe. Zatím pan ekolog řeší vše jen zdražováním a zákazy. O pozitivní motivaci lidí jsem ještě neslyšela.

0 0
možnosti