Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zuzu.mizu

2. 3. 2009 10:00
Je to zadarmo!

Autor zapomněl na fakt, že igelitové tašky a veškeré PVC se vyrábí z ropy. Takže logicky výroba nadbytečného igelitu životní prostředí asi  zatěžuje víc. Já si igelitky zadarmo neberu vůbec. Když jsem brigádovala na pokladně jedného pražského hypermarketu na Smíchově, nevycházela jsem z údivu na co všechno lidi berou jednu igelitku zvlášť. Zvlášť na jeden jogurt, jednu mouku, jeden cukr. A ještě dostanete vynadáno, když je náhodou upozorníte, že je to zbytečnost.Když je to zadarmo, ať nás roztrhne. V obchodě, kde se musí tašky kupovat, se to zázrakem vejde do jedné, tak tomu fakt nerozumím:-)

0 0
možnosti
JP

jendaweb

2. 3. 2009 10:16
Re: Je to zadarmo!

A to já si igelitové tašky  zase beru. Odnesu v nich nákup dom a pak do nich střádám a odnáším tříděný odpad.

0 0
možnosti
K

Kalorka

2. 3. 2009 9:17
Celý připravovaný zelený zákon..

.. zrovna za moudrý nepovažuji.

Ale v loňském podzimu jsem pomáhala dvěma ježkům nešťastně zamotaným do igelitek a ještě pak dalšímu, který měl na hlavičce naražený kelímek od zakysané smetany.

Řekněme si tedy, že plasty zkrátka nepatří do směsného domácího odpadu a teprve potom budu souhlasit s vaším článkem, že plasty v přírodě zvířatům neškodí.

Zatím je to ale naopak!

0 0
možnosti
MV

M.Vav.

2. 3. 2009 9:35
Re: Celý připravovaný zelený zákon..

Souhlasím s vaší reakcí, samozřejmě, že je spousta věcí, které škodí zvířatům i rostlinám a do přírody nepatří v žádném případě. Uvedl jsem samozřejmě příklad a asi jsem se špatně vyjádřil. Měl jsem na mysli skutečnost, že se zvířata vč.rostlinstva s nepořádkem, který děláme , vypořádávají lépe, než bychom si mysleli a něky jim to i vyhovuje. Na druhé straně jsou ale plasty z našeho odpadu k přírodě opravdu nejšetrnější (zato málo estetické), na rozdíl od různých jedů v kouři a odpadních vodách, počínaje těžkými kovy a konče tzv.bio chemikáliemi.

0 0
možnosti
J

Jasná

2. 3. 2009 7:59
?????

Pan ministr Bursík nemá opravdu nic jiného k řešení, než problém igelitových tašek? Myslím, že to přehnal a určitě se mu to od nás, kteří si na tašky zvykli, aspoň stokrát vrátí. Chválím článek Igelitky neškodí životnímu prostředí.

Ministře, začni myslet nejlépe shora HLAVOU!;-):-©:-(

0 0
možnosti
VP

Vitas87

2. 3. 2009 7:36
A víte co?

... nesouhlasím. Je naprosto jasné, že bordel a smrad nedělají tašky a vůbec, souhlasím s autorem i v tom, že tašky tvoří řekněme jedno procento plastového odpadu. Ale naopak tento zákon přináší jednoduchou selskou logiku: tím, že se zreguluje cena tašek v lidech vyvstane otázka, jestli to k něčemu je. Je úplně šumafuk jestli si člověk odpoví, že ano, nebo že ne - ale bude o tom přemýšlet. Víte, zdaleka ne všichni jsou tak přemýšliví, jako Vy, pane autore. Zdaleka ne všem dojde, že dělají bordel. A jak jinak jim to připomenout, než právě tímto nepopulárním krokem.

Já naprosto souhlasím s tvrzením, že to není nejšťastnější řešení problému, ale nemyslíte, že v době, kdy se politická garnitura vyznačuje značnou rozpolceností a vrtkavostí, je jediným možným řešením přijímat právě tak jednoduchá řešení? Není to prostor pro složitější konstrukce ochrany přírody, možná později...

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

2. 3. 2009 7:24
něco na tom je

Vrátit se k selskému rozumu: bordel nedělají tašky, dopravní nehody nezpůsobují stromy...

0 0
možnosti