Dolomiti !!!

Italské Dolomiti se pomalu stávají mou srdeční záležitostí. Nohy nějak méně bolí, slunce více svítí a vítr je voňavější. Modřínové lesy pěkněji šumí. Všudypřítomné krávy na zelenějších loukách jsou chlupatější. A čistší. Jejich zvonce jsou slyšet do daleka. Ráno již při rozbřesku, večer ještě za soumraku. Dobytčata nikdo nehlídá, občas přecházejí po značených pěšinách a samozřejmě mají přednost.  Občas ráda i zapózují do objektivů turistů.

Zvonky na největší skalce na světě

O kráse hor se nedá mluvit nebo psát, každý ji musí zažít a nasát sám. Mlčky stát na okraji skály, nechat se ovívat voňavým vánkem a s úžasem a hlavně pokorou nechat prostor kolem, aby se nás zmocnil.

Moc děkuji za dalších pár dnů strávených v tomto nádherném kraji. S příjemnými lidmi jsme zdolávali suťová pole masivu Monte Pelma, skalnaté město Civetty nebo travnaté pláně okolo vrcholu Mondeval. Téměř jako z letadla jsme obdivovali údolí Alleghe se stejnojmenným jezerem a náležitě vychutnali kilometrový sestup do vesnice Masaré na jeho březích. Na horských chatách pili výborné capucino s úžasným jablkovým štrůdlem.

A nakonec přece jenom pár obrázků, které možná usnadní výběr dalšího výletu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Vavřík | pondělí 6.9.2010 7:00 | karma článku: 18,10 | přečteno: 2318x