Sebestředný pan president Klaus ?

Už několikrát jsem slyšela hlasy, že se pan president Klaus zaobírá svými myšlenkami a uvádí a přesvědčuje ostatní jako sebestředně svých a jedině správných myšlenek ke svým osobním cílům.

Nebudu se jej zastávat. Umí se obhájit sám.

Všímám si, jak se interpretuje jeden text různě a jak jej chápou lidé po svém.

Přečetla jsem pozorně a páni euro poslanci jej slyšeli i s intonací, text přednesený panem presidentem Klausem na půdě evropského parlamentu. Mohla jsem se k textu vrátit a přemýšlet, co tím chce říci.

Povolanější lidé zřejmě osvětlí a vysvětlí, co tím chtěl pan president říci, bez jejich výkladu bychom nejspíše byli ztraceni.

Nečetla jsem tam jedinou zmínku sebestředně vyjádřenou, žádný útok na instituci Evropské unie, ale pouze o zhodnocení reality a sdělení našich zkušeností v naší zemi a jiných podobně se vyvíjejících, a také o názoru na danou věc s tím, aby si uvědomili, posoudili a zvážili náhled jiný.

Bučeli ? Jak výstižné a inteligentní chování v instituci, kde mají již umět zvládat emoce a vyslechnout jiný, byť názor nesouhlasný.

Myslím si, že nechápeme vždy, co nám pan president sděluje, přiznám se, že ty přežvýkané leckdy zkratky od médií mají své následky, protože si nedáme tu práci, abychom došli k jádru textu.

Váš projev se mi líbí pane prezidente Klausi, souhlasím s Vámi a mám přání, aby ta odtažitost od občana v členské zemi s Evropskou institucí nebyla, ale také si přeji vroucněji, aby naše politická špička a náš český parlament myslel na své občany tisíckrát více.

 

Odkaz na projev pana prezidenta Klause 19. 2. 2009

http://zpravy.idnes.cz/dokument-projev-prezidenta-klause-v-evropskem-parlamentu-pny-/domaci.asp?c=A090219_130248_domaci_lpo

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslava Vavříčková | sobota 21.2.2009 2:12 | karma článku: 25,05 | přečteno: 1276x