Tisk na 3D biotiskárně mne baví.

3D tiskárna je zařízení, které vyrábí reálný plastový model pomocí grafického programu. Stroj rozkládá digitální model do vrstev o tloušťce přibližně 0,15 mm a sestavuje z nich fyzický model.

I v ČR máme průkopníky ( http://www.root.cz/clanky/3d-tiskarna-reprap-vytisknete-si-treba-bryle/ ).

3D tisk je primitivním zárodkem dokonalejšího způsobu výroby. Zcela zákonitě budou všechny technologie směřovat k tomuto nejjednoduššímu zefektivnění. Podstatou veškeré výroby je přetváření hmoty do podoby plánu výrobku. Výroba je přeměnou myšlenek na reálné uspořádání hmoty. Jednou bude většina spotřebního zboží tisknuta na 3D tiskárnách, kde výrobek vzniká použitím datového souboru k sestavení produktu.

Každá buňka je miniaturní inteligentní 3D tiskárnou, která se dokáže replikovat v odlišných podobách. Nosič + data + stroj +počítač jsou miniaturizovány v podobě semínka, z kterého vyroste strom produkující miliony téměř totožných semínek. Z širšího nadhledu je měřítkem šíření biologického života množství produkovaných „semínek“. Živé organismy včetně člověka jsou potenciálním šiřitelem genetické informace.

Já jsem také inteligentní 3D tiskárna na semínka do kterých vkládám informace s potenciálem „vytisknout“ člověka. Rád si ověřuji, že mé produkty fungují.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Vašíček | pátek 13.5.2011 22:20 | karma článku: 16,73 | přečteno: 2663x