Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

huan

7. 12. 2011 11:24
zajímavý názor

Jak se slučuje s historickým pozorováním, že tam kde se podařilo vytvořit sebevědomou kapitalistickou společnost, sociální rozdíly se zmenšují a střední třída roste (na úkor té spodní), zatímco v socialismu (což je i systém ve kterém dnes žijeme, ať už mu někdo dává nálepky jaké chce), se nůžky naopak rozevírají?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

8. 12. 2011 19:02
Re: zajímavý názor

historickým faktem je, že kapitalistická společnost vedla v 19. st k revolucím a v následujícím století k válce. Nejvíce se zvýšila životní úroveň a prosperita v zemích, kde dokázali přiměřeně sociální smír zaplatit. Vždy je vše o přiměřenosti. Když je sociálno přehnané vede ke ztrátě motivace a nedostatku zdrojů, když je sociálno poddimenzované jsou z toho nepokoje a revoluce.

1 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

5. 12. 2011 7:58
asi takhle:

na te "socialni nerovnosti" neni nic spatneho ... lide NEJSOU stejni, nekteri jsou inteligentni, jini manualne zrucni, nekteri nadani umelci ci sportovci ... nu a nekteri holt take lina, nevzdelatelna a nepouzitelna hovada. je naprosto prirozene, ze ti schopni se budou mit HODNE dobre, prumerni prumerne a ti podprumerni ... ti holt se budou mit HODNE spatne, na cemz ale osobne neshledavam nic zavadneho ani "nespravedliveho".

0 0
možnosti
MB

MacX

5. 12. 2011 8:35
Re: asi takhle:

Až na to, že až těch "neschopných" bude velký počet, tak z těch "schopných" udělají visící ozdoby na nejbližších sloupech.

0 0
možnosti

svarcz

5. 12. 2011 0:40
hm teď to nejtěžší

jak definovat ten rámec.....

0 0
možnosti
  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!