Projekt planety

Život na Zemi může v některých formách přežívat jen omezenou dobu. Pokud nějaká forma života planetu Zemi neopustí, zákonitě vymírá.

Vesmír je složitým pohybem hmoty. Vzájemné střety galaxií, mění směr pohybu hmoty. V důsledku turbulencí se kříží různé dráhy. Dopad asteroidu je mírnější formou planetárních změn. V řádech milonů let, se potkávají i hvězdy. V různých vzdálenostech se míjejí a gravitačně se ovlivňují. Vyvíjejí se planety i hvězdy. Atmosféry planet podléhají vnějším dynamickým vlivům. Změny klimatu jsou nárazové, na obživlých planetách způsobují vymírání 90% všech forem Života.

I na planetě Zemi docházelo k zásadním změnám. Stabilní podmínky se udrží jen pár tisíciletí.

Inteligentním východiskem je vyrobení umělé planety se stabilními podmínkami k životu. Planetu lze vytvořit ve formě duté rotující koule. Průměr koule může být desítky kilometrů. Na vnitřní stěně žijí lidé. Řeky stékají od pólů, slévají se v rovníkový prstenec moře. Vše se odehrává uvnitř. Z pólů proniká štěrbinami do středových zrcadel světlo, odráží se do plazmové koule uprostřed.

Umělá gravitace je vytvořena rotací koule. Vnější obal je solárním panelem. Umělá planeta krouží kolem hvězdy po optimání dráze. Záření hvězdy, kolem které umělá planeta krouží, je základním zdrojem energie pro planetu.

Planeta je ovládaná lidmi, kteří v ní žijí. Osadníci mají planetu zcela pod kontrolou. Město uprostřed protínají vodní plochy. Uvnitř planety je umělá atmosféra. Voda je současně výměníkem energie planetárního pláště.

Lidská inteligence je vyšší formou šiření Života. Život rozšiřuje vědomou vůli nad hmotou. Každá forma života, která se nedokáže šířit mimo planetu, časem zaniká. Budou lidé úspěšní?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Vašíček | čtvrtek 8.4.2010 15:15 | karma článku: 16,41 | přečteno: 1816x