Narušte monopol Slunce!

V sobotu v noci bylo jasno, svítily nádherně Hvězdy. Intuitivně jsem cítil rozdíl, mezi světlem přicházejícím ze vzdálených Hvězd, a září Marsu. Rozdíl mezi jednotlivými zářeními je jistě měřitelný. Sluneční světlo odražené od Marsu má zcela jiné spektrum vlnových délek než záře vzdálených hvězd a galaxií. Každé světlo v sobě navíc nese parametrický podpis příslušné hvězdy.

Uvědomil jsem si, že naši planetu a náš život ovlivňují všechna záření, i když je nedokážeme zrakem zcela analyzovat. Slunce v tom všem působení jednoznačně dominuje. V noci, když je jasno na nás svítí mnoho miliard jiných Hvězd. Slunce nás však má neustále „pod kontrolou“ pomocí světla odraženého od planet a měsíce.

Rozdílné účinky záření s odlišnými parametry jsou exaktně prokazatelné. Představme si, že záření všech hvězd obsahuje i skryté atributy (informace), které dosud nedokážeme analyzovat. Představme si i to, že nás a celou Zemi informace obsažené v záření hvězd ovlivňují. Dejme tomu, že jsou jakýmsi moderátorem DNA a vědomí.

Vývoj člověka je provázen i vývojem takového „hvězdného“ působení. Kdysi většina lidí v noci pobývala pod otevřeným nebem. Dnes je v noci většina lidí pod střechou a svit Hvězd  na ně přímo nepůsobí. Vliv Slunce je tedy mnohem dominantnější než dříve.

Slunce je však jen jedna hvězda, inspirovat nás mohou miliardy jiných. Možná se právě proto nechávám v úvahách unést, od ověřitelných faktů k intuitivní fantazii. Je příjemné hledět na jasnou hvězdnou oblohu. Mnozí z nás už si ten nádherný pocit, ve všem spotřebním shonu už ani nepamatují.

Možná není náhoda, že nové pohledy na svět formulovali lidé, kteří trávili mnoho času pozorováním jasné noční oblohy. Zkuste to také, Vánoční čas může být příležitostí k načerpání energie z hvězd. Na prosincovém noční obloze letos dominuje Mars. V noci ze 23.12 na 24.12. bude pozorovatelný zákryt Marsu a Měsíce (04.49 – 05.12)hod. Některé hvězdárny mají otevřeno.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Vašíček | pondělí 17.12.2007 11:34 | karma článku: 15,85 | přečteno: 1477x