Je ČR Havlovo absurdní drama nebo komedie?

Umělecká instalace (reality show ve kterém účinkují miliony lidí) se Havlovi opravdu povedla. Při jejím pozorování se baví celý svět.

Jeden prezident při obhajobě kradení pera pozvedl sebevědomí zlodějů co kradou v samoobsluhách. Další prezident se opije tak, že se sotva udrží na nohách. Ministr financí se opije tak, že téměř není schopen mluvit. Stát řídí milenka premiéra. Vojenská rozvědka funguje jako soukromá detektivní kancelář. Premiér vysvětluje, že na rozkrádání a zneužívání moci není nic špatného, protože se to tady dělalo vždycky.

Zatímco herci hrají pro veřejnost, v zákulisí zvyšují daně (zřejmě vstupné za show, kterou nám předvádějí) a přesouvají miliardy na konta svých režisérů (pasáků?). Občané se dramatu pokojně účastní a už se smířili s tím, že nám dnes místo komunistických papalášů vládnou mafiáni skrývající se za trapné herce hrající hru na demokracii.

To co předváděli komunističtí papaláši je jen slabý odvar toho, co předvádějí ti současní.

Jsem zvědav, co všechno si lidé nechají líbit. V civilizované zemi by premiér odstoupil, už když by se provalilo, že si udělal vedoucím kanceláře svou milenku. U nás je to opravdu absurdní komedie.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivo Vašíček | neděle 16.6.2013 10:15 | karma článku: 32,79 | přečteno: 1599x