Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

2084 - II.serie - 1.pokračování - PŘETOPENÝ KOTEL

Většinu prostoru zasedací místnosti Riksdagu vyplňoval dav, který v pomalém rytmu hlasitě skandoval: „Heil!“ (Švédsko, počátek 21.st)

Ernst, vůdčí osobnost předešlých protestů vytahuje z hloučku poslanců, tísnících se v rohu, známého levicového liberála Orbana. Zmítajícího-se poslance, si ruce davu podávají až k otevřenému oknu. Ze střechy staré národní banky je otevřenými okny nádherný výhled na zapadající Slunce. Vodní hladina však začíná až pár metrů od oken, proto se zvenku ozvalo tlumené plesknutí.

Byl jsem nadšen naším úspěchem, konečně se zbavíme útlaku nepřátel našeho národa. Věřím, že naše budoucnost je v našich rukou, konečně osvobodíme naši zem, od parazitující lůzy.

Vzpomínám na pocity bezmoci, když mi při pouličních protestech zapálili muslimští přivandrovalci auto. Dlouho jsem na ně šetřil a také jsem si vypůjčil. Zůstával jsem v práci dlouho do večera, zatímco se tahle lůza válí v mešitě. Dvě třetiny výplaty mi sebere zkorumpovaná vláda a nacpe ji do chřtánu parazitů.Moji sestru před rokem znásilnila a okradla partička Albánců, policie nic nevyšetřila. V podstatě se nám vysmáli, že nestíhají řešit takové banality. Navíc všichni vědí, že se do jejich ghett ani neodvažují vstupovat.

Tobias můj kolega z práce měl už dříve podobné zkušenosti. Byl to také jeden z důvodů, proč se do Stockholmu přestěhoval. Říká, že  Malmo už je zcela v rukou muslimů a přistěhovalců, našinec už tam nemá žádná práva.Tobias předevčírem nepřišel do práce, zatkla ho policie. Byl obviněn z propagace rasismu. Zůčastnil se nějaké schůze NSF, říkali tam zakázanou pravdu o naší situaci. Bohužel byl na schůzi agent policie, který pořídil záznam.

Chudák Beatrice, Tobiasova manželka. Druhý den po zatčení jim byt zdemolovali příznivci AFA. Tobias a jeho plná adresa je totiž uvedena na internetových stránkách AFA, což je spolek levicových liberálů.

Beatrice mi řekla o dnešní demonstraci na podporu nespravedlivě zatčených Švédů. Měla radost, když jsem slíbil, že tam půjdeme společně. Mezi lidmi, to už vře. Všichni jsme neustále poučováni o lidských právech těch, kteří nás denodeně terorizují. Začínám si připadat beznadějně. Prakticky už je mi to jedno, makám, mám dluhy, auto zničené. Před sebou mám budoucnost otroka, který má právo buď s těmi nesmysly souhlasit, a nebo mlčet a nechat se deptat.S Beatric jsme šli pěšky historickou uličkou, všiml jsem si, že naším směrem jde nezvykle mnoho lidí. Míjeli jsme policejní mikrobus, ze kterého vystupovali policisté vyzbrojení štíty a helmami. Na náměstí Stortorget se tvořily hloučky, ve kterých se živě diskutovalo. Do jedné z debat jsme se zapojili, cítil jsem uvolnění. Po dlouhé době jsem zažil pocit souznění a pochopení. Ano jsme na jedné lodi, ničí nás ti politici, ten systém, který z nás dělá cizince ve vlastní zemi.

Z horní části náměstí se ozvalo hlasité přivítání z megafonu: „Dobré odpoledne! Všichni jsme rádi, že se nás tady tolik sešlo….“ Rozhlížím se kolem, prakticky není k hnutí. Zabraní do diskuse jsme si vůbec nevšimli, jak se celé náměstí a přilehlé ulice zaplňují lidmi.Řečník připomenul důvod našeho protestu. Po chvíli ho vystřídal vůdce NSF Ernst Bilstrom, který se ukrývá před policií:  „Naše vláda a instituce usilují o zničení naší země, našeho národa. Rodilí Švédové, kteří protestují proti masové imigraci, která z nich během pár generací udělá menšinu v jejich vlastní zemi, byli a jsou prohlášováni za rasisty. Jsou perzekuováni a zatýkáni. Na osoby označené za rasisty se ochrana zákona prakticky nevztahuje.

“Přidal jsem se k bouřlivému potlesku. Další projev byl přehlušován policejními výzvami: „Demonstrace porušuje zákon! Jménem zákona rozejděte se!“

Policejní „rušení“ znemožnilo srozumitelnost projevu. Dav se nerozcházel, naopak začal hučet a ve vlnách se tlačil na policisty.

Z nějakého amplionu se ozvalo krátké: „Heil!“

Dav nesměle odpověděl: „Heil“

Z amlionu se ozvalo znovu: „Heil“

Přidal jsem se k ohlušujícímu řevu: „Heil!“

Bylo to jako rozdmýchávání ohně, brzy se k opakovanému skandování přidala i gesta vztyčených pravic.

Dali jsme se do pohybu, vřískot a nářek z místa střetu s policií zanikal v dunivém pravidelném řevu: „Heil! Heil!“

Když jsme procházeli místem, kde byla na začátku demonstrace policie, dupali jsme s chutí na zbytky zničené policejní výstroje. V duši jsem cítil euforii ze zlomení nespravedlivé moci.

Nezadržitelně jsme mířili na ostrov Riksdag, kde sídlí Švédský parlament.  

Autor: Ivo Vašíček | úterý 23.10.2007 12:03 | karma článku: 32,24 | přečteno: 4340x
  • Další články autora

Ivo Vašíček

Psala amnestii neviditelná ruka trhu?

Prezident Václav Klaus je obklopen lidmi, kteří prokazatelně lžou a opovrhují zákony České republiky. Je proto celkem snadné představit si, že účelem novoroční amnestie bylo vypořádání závazků vůči sponzorům ODS z devadesátých let. A je také docela možné, že si příslušní poradci k původnímu zadání přihodili vlastní byznys. Vzhledem k prominutí podvodů v řádech miliard, lze spekulovat o stamilionových provizích za „správná“ rozhodnutí.

14.2.2013 v 20:50 | Karma: 35,92 | Přečteno: 2075x | Diskuse| Společnost

Ivo Vašíček

Peníze na stromech nerostou

Peníze nerostou na stromech, ani na účtech firem. Peníze emitují banky a není na tom nic divného, bylo to tak vždy a jinak to zatím není ani možně. Na trhu se peníze pouze přelévají. Aby se mohly přelévat, musí jich být dostatek.

11.12.2012 v 21:55 | Karma: 24,77 | Přečteno: 2093x | Diskuse| Ekonomika

Ivo Vašíček

Internet v ohrožení

Dnes 3.12.2012 v Dubaji zahájili jednání o Internetu zástupci 193 zemí světa. Uživatelé Internetu mají oprávněné obavy z výsledků jednání, protože deklarovaným cílem je regulace Internetu.

3.12.2012 v 18:36 | Karma: 27,42 | Přečteno: 1538x | Diskuse| Společnost

Ivo Vašíček

Bez dluhů nemůže být zisk.

Cílem každé firmy v tržním prostředí je vytváření zisku. Firma dosahuje zisku pouze v případě, že její tržby jsou vyšší než náklady. Z mikroekonomického hlediska je tvorba zisku základním pravidlem, makroekonomické účinky tvorby zisku po čase vyvolávají neřešitelný ekonomický a společenský problém.

18.11.2012 v 11:30 | Karma: 29,19 | Přečteno: 2800x | Diskuse| Ekonomika

Ivo Vašíček

Jak vzdorovat globální optimalizaci?

Současné problémy nazývané krizí jsou způsobovány přirozeným tlakem globálního finančního systému na zefektivnění globální produkce. Vládnín reformy přizpůsobují (snižují) životní úroveň globálnímu standardu, který stále více definují pracovní a životní podmínky v rozvojových zemích. I když je vzdorování globálnímu finančnímu diktátu obtížné, lze lokálně negativní vlivy globálního zefektivňování částečně tlumit. Stát může nakupovat i bez peněz.

5.10.2012 v 8:50 | Karma: 21,65 | Přečteno: 2149x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 527
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2785x
Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

Jsem krajským zastupitelem v JMK.

 

Mé texty může každý svobodně kopírovat!