Tři bratři, zklamání nebo nadšení?

Dost jsem o této nové pohádce slyšela. Kromě těch, kterým se líbila tu byly názory jako: nic moc nebo čekal jsem něco jiného byly časté odpovědi. Ale... Je jasné, že co člověk to názor nebo spíše co skupinky lidí to názor. Pomiňme exoty, kteří musí mít za každou cenu názor zcela jiný, nejlépe originální.

Zmíněnou pohádku jsme si koupili a včera pustili. No, musím říct, že toto jsem opravdu nečekala. Řekla bych, že to pohádku vystihuje. Nečekaná. Překvapila mne hned role Oldy Kaisera jako otce. Řekla bych, že mu neskutečně sedla i když nešlo o žádnou velkou roli. Dále mne mile překvapilo, že oproti zvyklostem nebyl nejmladší syn ten jediný správný, zatímco dva starší vlastně padouši - jak to bývá. Všichni tři byli prostě normální hoši a každý měl nějakou neřest.

Typické byli chytlavé a rozverné písničky nesoucí jasný Uhlířův rukopis. Pohádka nás s dcerou velmi chytla a moc se nám líbila. Určitou její část nemůžeme dostat z hlavy, neboť roztomilá Karkulka zpívající: "že jsem takhle zbarvená, říkají mi červená" prostě nemá chybu. Jediné co bych této pohádce vytkla je ten vlk. Že byl až příliš děsivý bych jim ještě odpustila, ale, že byl i vzezřením dost hnusnej až mi přišel nepovedenej, to se mi nějak nechce zkousnout.

Naopak se mi líbily milé a neokoukané tváře nevěst, včetně té pod zákonem. Úžasný mi přišel i kruh dvanácti měsíčků mručící basem, a pak ten fórek kdy si šel jeden odskočit a Polívka výzýval k důstojnosti nebo tak nějak.

Shrnutí – pohádka je to veselá a milá, hodně se v ní zpívá a to moc hezky (tuším, že na hudebním kanále ta jedna s Klusem frčí už nějakou chvilku na prvním místě hitparády). Vtipná je i čarodějnice Lábus a celá nálada pohádky se mi moc líbí. Klus je k nakousnutí s tím svým odhodláním, že ji z toho vyseká. Je tam mnoho vtipných momentů, takže se i dost nasmějete.Viz. Liška - zpívající holub. Víc takových pohádek neokoukaných a vtipných. Někomu se líbí, jinému ne, někdo rád holky, jinej zase vdolky. Každému jak je libo, ale jak říkávala moje babička: "a komu se to nelíbí, ......"

Díky a dobrá práce.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Michaela Vaščíková | neděle 1.2.2015 19:14 | karma článku: 11,32 | přečteno: 816x