Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak tady proběhla zmínka o zábavných pořadech tehdejší ČST, tak kromě Televarieté a Možná přijde i kouzelník trochu neprávem upadl do zapomenutí velmi odvážný počin Dva z jednoho města. Kdyby se našel bloger ochotný tomuto pořadu věnovat samostatný článek, velmi bych to ocenil.

0 0
možnosti

Dva z jednoho město mě opravdu vůbec nebavilo. Spíš Hitšaráda. Každopádně díky za váš příspěvek.

0 0
možnosti
Foto

Václave i já děkuji za tuto "reportáž".  Několikrát jsem i sám psal o té tehndejší kultuře a mnoha osobnostech, které alespoň podle mého názoru v dnešní době chybí. Nebo tomu prostě nerozumím. Velcí pardálové herectví, režie či zpěvu pomalu odchází a nám zde sice zazáří jakési hvězdičky, připomínající jepice a jejejich krátký život. Václoave přeji mnoho dalších krásně udělaných ohlédnutí.R^

0 0
možnosti

Moc děkuji, Pavle. Co se týká osobností, já bych nebyl tak skeptický. Někteří mladí herci také zprvu nevypadali jako osobnosti a teď na ně nedáme dopustit. :-)

1 0
možnosti

M20i44l82a84n 98B56í55l19e36k

17. 7. 2015 19:27

Malá vzpomínka: někdy v 2. polovině 80. let tam tuším zaznělo i "Live Is Life" od Opus(u) - tehdejší "zápaďácký" hit, známý u nás reprodukovaně od kolotočů po lepší diskotéky, ovšem v TV (i přes playback) to bylo jiný kafe:-)

0 0
možnosti

Pane Bílku, většinu kapel 60. let jsem viděl až v 90. letech na MTV. :-)

1 0
možnosti

Jestli ten pořad zařídil Brežněv, tak mu opožděně děkuji. I když Partička to jistě nebyla.;-)

Dnes by takové pořady už vzhledem k finanční náročnosti nebylo možné uspořádat a i Česká televize měla zajímavé zábavné pořady..Televarieté, Možná přijde.. a další a další z kterých dodnes donekonečna vaří a vaří.;-D

2 1
možnosti

Pane Dvořáku, máte pravdu, ČT už by na to neměla. Muselo to stát spoustu peněz.

0 0
možnosti
Foto

Díky za to zpracování. Lépe se to snad ani napsat nedalo!

Takovýchto "retro" byste měl napsat vice. Třeba i o tom baletu Československé televize, o Václavu Zahradníkovi... Pamatujete třeba toho malého kudrnatého tanečníka, co byl pořád v popředí? http://www.hdk.cz/umelci/153-machan-josef

Samozřejmě Televarieté. No a Silvestry by vydaly určitě na několik seriálů :)

1 0
možnosti

Díky za vaše díky. Jestli bych dokázal zpracovat téma Balet ČsT, to nevím (ten kudrnatý baleťák se myslím jmenoval Pepíček a byl od nás z Karlína). Vaška Zahradníka jsem znal, dokonce mi kdysi nabídl spolupráci jeho syn, který je taky muzikant a je tátovi velice podobný.:-)

0 0
možnosti

No vida, tak zu jsme dva co si toho vsimli.

1 0
možnosti

Vzpominam si, jednou jsem to videl v ceske televizi a opravdu mne tam profesionalni vsestranosti dean Reed.  Ale take ten prekladatel, ktery se na dlouho odmlcel a pak oznamil ze panove se bavili o dialektech a je to neprelozitelne.

2 0
možnosti

Takdy jsem si všiml. Dík.:-)

0 0
možnosti
Foto

Onen hlas mimo obraz Jiří Šrámek se při každém vysílání tohoto pořadu minimálně jednou při dabování rozesmál na celé kolo a poté, co se zklidnil, oznámil divákům, že východoněmečtí žertéři právě pronesli velmi vtipnou slovní hříčku, která je bohužel do češtiny nepřeložitelná.

1 0
možnosti

J90i55ř45í 62B96o11č56e78k

17. 7. 2015 15:06

takový překladatelský oříšek :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Jsem hudebník, novinář a (s prominutím) spisovatel. Vystudoval jsem SPŠE Hořovice a Lidovou konzervatoř (dnešní Konzervatoř J.Ježka) - obor zpěv a skladba. Tři roky jsem byl projektantem, pak (vlastně až dodnes) muzikantem. Napsal jsem řadu písní pro naše přední zpěváky (V. Špinarová, H. Zagorová. J. Korn ad.), mé album Masky se stalo exponátem Muzea Vl. Vysockého v polském Koszalinu. Zkomponoval jsem hudbu k několika americkým filmům (Stockholm Syndrome, Goreality, Pill Word, Jesus Now). Jako interpret jsem vystupoval 10 let v asi tisíci představeních dvojice Šíp – Uhlíř, zpíval jsem i s několika skupinami. Do nedávna jsem byl kapelníkem legendárního undergroundového "sdružení" Aktual (ke spolupráci s M. Knížákem mě přivedl textař Z. Rytíř). Od roku 1991 jsem i novinářem. Byl jsem redaktorem Xantypy, Týdeníku Televize, šéfredaktorem hudebního internetového časopisu www.make.cd. Psal jsem (event. píšu) do Mladého světa, Ahoje na sobotu, Reflexu, Koktejlu, Time In, Sportu, Receptáře, Xantypy atd. Vyšlo mi 7 knih (do dalších jsem přispěl), Pouť za černým Kristem obdržela cenu M. Ivanova za Knihu literatury faktu 2005-07.