Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak tady proběhla zmínka o zábavných pořadech tehdejší ČST, tak kromě Televarieté a Možná přijde i kouzelník trochu neprávem upadl do zapomenutí velmi odvážný počin Dva z jednoho města. Kdyby se našel bloger ochotný tomuto pořadu věnovat samostatný článek, velmi bych to ocenil.

0 0
možnosti
VV

Dva z jednoho město mě opravdu vůbec nebavilo. Spíš Hitšaráda. Každopádně díky za váš příspěvek.

0 0
možnosti
Foto

Václave i já děkuji za tuto "reportáž".  Několikrát jsem i sám psal o té tehndejší kultuře a mnoha osobnostech, které alespoň podle mého názoru v dnešní době chybí. Nebo tomu prostě nerozumím. Velcí pardálové herectví, režie či zpěvu pomalu odchází a nám zde sice zazáří jakési hvězdičky, připomínající jepice a jejejich krátký život. Václoave přeji mnoho dalších krásně udělaných ohlédnutí.R^

0 0
možnosti
VV

Moc děkuji, Pavle. Co se týká osobností, já bych nebyl tak skeptický. Někteří mladí herci také zprvu nevypadali jako osobnosti a teď na ně nedáme dopustit. :-)

1 0
možnosti
MB

M17i47l38a43n 31B42í27l48e80k

17. 7. 2015 19:27

Malá vzpomínka: někdy v 2. polovině 80. let tam tuším zaznělo i "Live Is Life" od Opus(u) - tehdejší "zápaďácký" hit, známý u nás reprodukovaně od kolotočů po lepší diskotéky, ovšem v TV (i přes playback) to bylo jiný kafe:-)

0 0
možnosti
VV

Pane Bílku, většinu kapel 60. let jsem viděl až v 90. letech na MTV. :-)

1 0
možnosti
KD

Jestli ten pořad zařídil Brežněv, tak mu opožděně děkuji. I když Partička to jistě nebyla.;-)

Dnes by takové pořady už vzhledem k finanční náročnosti nebylo možné uspořádat a i Česká televize měla zajímavé zábavné pořady..Televarieté, Možná přijde.. a další a další z kterých dodnes donekonečna vaří a vaří.;-D

2 1
možnosti
VV

Pane Dvořáku, máte pravdu, ČT už by na to neměla. Muselo to stát spoustu peněz.

0 0
možnosti
Foto

Díky za to zpracování. Lépe se to snad ani napsat nedalo!

Takovýchto "retro" byste měl napsat vice. Třeba i o tom baletu Československé televize, o Václavu Zahradníkovi... Pamatujete třeba toho malého kudrnatého tanečníka, co byl pořád v popředí? http://www.hdk.cz/umelci/153-machan-josef

Samozřejmě Televarieté. No a Silvestry by vydaly určitě na několik seriálů :)

1 0
možnosti
VV

Díky za vaše díky. Jestli bych dokázal zpracovat téma Balet ČsT, to nevím (ten kudrnatý baleťák se myslím jmenoval Pepíček a byl od nás z Karlína). Vaška Zahradníka jsem znal, dokonce mi kdysi nabídl spolupráci jeho syn, který je taky muzikant a je tátovi velice podobný.:-)

0 0
možnosti
VV

No vida, tak zu jsme dva co si toho vsimli.

1 0
možnosti
VV

Vzpominam si, jednou jsem to videl v ceske televizi a opravdu mne tam profesionalni vsestranosti dean Reed.  Ale take ten prekladatel, ktery se na dlouho odmlcel a pak oznamil ze panove se bavili o dialektech a je to neprelozitelne.

2 0
možnosti
VV

Takdy jsem si všiml. Dík.:-)

0 0
možnosti
Foto

Onen hlas mimo obraz Jiří Šrámek se při každém vysílání tohoto pořadu minimálně jednou při dabování rozesmál na celé kolo a poté, co se zklidnil, oznámil divákům, že východoněmečtí žertéři právě pronesli velmi vtipnou slovní hříčku, která je bohužel do češtiny nepřeložitelná.

1 0
možnosti
JB

J12i66ř76í 64B96o32č82e41k

17. 7. 2015 15:06

takový překladatelský oříšek :-)

1 0
možnosti