Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nikdy jsem tam nebyl, tak jsem se docela porozhlédl po "matičce".R^

0 0
možnosti
Foto

R^díky, zajímavé pohledy a informace :-)

0 0
možnosti
Foto

Pro mě Vaším blogem krásná připomínka Prahy, Slovanského ostrova,ND a Mánesa... Tančící dům se pro mne tehdy stal symbolem moderny konce min.století, jakousi výzvou, že i naše republika může jít se světem, může se roztančit,bude-li chtít... Já osobně  tančící dům pro svůj pohyb velici obdivuji a líbí se mi. Děkuji R^:-)

0 0
možnosti
VV

Já taky děkuji, paní Vodová.

0 0
možnosti
ND

Mně se tento dům líbil už od začátku a myslím si, že stojí tam, kam i patří. Konečně jsem se mohla podívat z jeho oken...:-)

0 0
možnosti
VV

Děkuji, pani Dubcová.

0 0
možnosti
Foto

Snad každé velmi hodnotné umělecké dílo...vzbuzovalo v době svého vzniku...kontroverzi :) A když ne dílo, tak jeho tvůrce :)

Většinou až následující generace se byly schopny oprostit od žabomyších válek a sporů kolem vzniku a zdánlivých rozporů s tehdejším cítěním a vnímáním čehokoli ...a tady je to nejinak ... takže budoucnost ukáže :)

Za mne ...obdiv architektovi a každému, kdo se podílel na tom,že tenhle skvost stojí tam, kde stojí :)

0 0
možnosti
VV

Pane Boháčku, máte pravdu, ukáže až budoucnost. Děkuji.

1 0
možnosti
Foto

Tento "dům" je architektonicky opravdu v rozporu se svým místem existence. Původně bylo uvažováno opět o tradiční rohové stavbě, ale kancelářská funkce budovy a malá stavební plocha dala podnět k nafouknutí objemu, aby se získala větší podlažní plocha. A tak vznikl, za přičinění amerického destruktivního architekta F.Gehryho, tento paskvil. Původním provozovatelům, Holanďanům, se nelíbil, ale nakonec se nechali přesvědčit, zvítězilo Gehryho jméno a čistě komerční zájmy. Kulturní zájmy se propadly do roviny podřadnosti.

Ve všech dobách byly diskutovány novinky v architektuře, ale tato stavba, vzhledem k tomu, v jakém se nachází místě a v jakých je urbanisticko-architektonických vztazích s okolní zástavbou, sem prostě nepatří.

0 0
možnosti
VV

Jak jsem uvedl v odpovědi níže, je to věc názoru. Díky.

0 0
možnosti
AS

A53d11a28m 42S86t56a12v92a

26. 11. 2014 21:03

"....dělí společnost..": Už i Tančící dům? To musí být ale divná společnost, když se  tak snadno nechá kdečím dělit...

1 0
možnosti
VV

Každý člověk v demokratické společnosti má právo na svůj názor. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1232x
Jsem hudebník, novinář a (s prominutím) spisovatel. Vystudoval jsem SPŠE Hořovice a Lidovou konzervatoř (dnešní Konzervatoř J.Ježka) - obor zpěv a skladba. Tři roky jsem byl projektantem, pak (vlastně až dodnes) muzikantem. Napsal jsem řadu písní pro naše přední zpěváky (V. Špinarová, H. Zagorová. J. Korn ad.), mé album Masky se stalo exponátem Muzea Vl. Vysockého v polském Koszalinu. Zkomponoval jsem hudbu k několika americkým filmům (Stockholm Syndrome, Goreality, Pill Word, Jesus Now). Jako interpret jsem vystupoval 10 let v asi tisíci představeních dvojice Šíp – Uhlíř, zpíval jsem i s několika skupinami. Do nedávna jsem byl kapelníkem legendárního undergroundového "sdružení" Aktual (ke spolupráci s M. Knížákem mě přivedl textař Z. Rytíř). Od roku 1991 jsem i novinářem. Byl jsem redaktorem Xantypy, Týdeníku Televize, šéfredaktorem hudebního internetového časopisu www.make.cd. Psal jsem (event. píšu) do Mladého světa, Ahoje na sobotu, Reflexu, Koktejlu, Time In, Sportu, Receptáře, Xantypy atd. Vyšlo mi 7 knih (do dalších jsem přispěl), Pouť za černým Kristem obdržela cenu M. Ivanova za Knihu literatury faktu 2005-07.