Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nikdy jsem tam nebyl, tak jsem se docela porozhlédl po "matičce".R^

0 0
možnosti
Foto

R^díky, zajímavé pohledy a informace :-)

0 0
možnosti
Foto

Pro mě Vaším blogem krásná připomínka Prahy, Slovanského ostrova,ND a Mánesa... Tančící dům se pro mne tehdy stal symbolem moderny konce min.století, jakousi výzvou, že i naše republika může jít se světem, může se roztančit,bude-li chtít... Já osobně  tančící dům pro svůj pohyb velici obdivuji a líbí se mi. Děkuji R^:-)

0 0
možnosti
VV

Já taky děkuji, paní Vodová.

0 0
možnosti
ND

Mně se tento dům líbil už od začátku a myslím si, že stojí tam, kam i patří. Konečně jsem se mohla podívat z jeho oken...:-)

0 0
možnosti
VV

Děkuji, pani Dubcová.

0 0
možnosti
Foto

Snad každé velmi hodnotné umělecké dílo...vzbuzovalo v době svého vzniku...kontroverzi :) A když ne dílo, tak jeho tvůrce :)

Většinou až následující generace se byly schopny oprostit od žabomyších válek a sporů kolem vzniku a zdánlivých rozporů s tehdejším cítěním a vnímáním čehokoli ...a tady je to nejinak ... takže budoucnost ukáže :)

Za mne ...obdiv architektovi a každému, kdo se podílel na tom,že tenhle skvost stojí tam, kde stojí :)

0 0
možnosti
VV

Pane Boháčku, máte pravdu, ukáže až budoucnost. Děkuji.

1 0
možnosti
Foto

Tento "dům" je architektonicky opravdu v rozporu se svým místem existence. Původně bylo uvažováno opět o tradiční rohové stavbě, ale kancelářská funkce budovy a malá stavební plocha dala podnět k nafouknutí objemu, aby se získala větší podlažní plocha. A tak vznikl, za přičinění amerického destruktivního architekta F.Gehryho, tento paskvil. Původním provozovatelům, Holanďanům, se nelíbil, ale nakonec se nechali přesvědčit, zvítězilo Gehryho jméno a čistě komerční zájmy. Kulturní zájmy se propadly do roviny podřadnosti.

Ve všech dobách byly diskutovány novinky v architektuře, ale tato stavba, vzhledem k tomu, v jakém se nachází místě a v jakých je urbanisticko-architektonických vztazích s okolní zástavbou, sem prostě nepatří.

0 0
možnosti
VV

Jak jsem uvedl v odpovědi níže, je to věc názoru. Díky.

0 0
možnosti
AS

A16d93a50m 87S43t97a39v23a

26. 11. 2014 21:03

"....dělí společnost..": Už i Tančící dům? To musí být ale divná společnost, když se  tak snadno nechá kdečím dělit...

1 0
možnosti
VV

Každý člověk v demokratické společnosti má právo na svůj názor. :-)

0 0
možnosti