Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Martin Dvořák

24. 3. 2009 11:37
pokračování...

Nevím, zda znáte knížky od Celie Rees http://www.arara.cz/t/search.php?q=Reesov%E1+Celia (Čarodějnice na útěku a Čarodějnice se vrací) a také ještě jednu, teď nevím název, od jiného autora. Pokud je znáte a četla jste je, dal bych si pozor, aby se to nějak moc nepodobalo. Neříkám, že tomu tak je, musel bych to znovu přečíst atd.

Pak, až byste to měla v kupě a chtěla to třeba někde vydat, mohl bych vám pomoct s editací textu, případně s těmi korekturami. Každopádně na internetu lze najít nějaké nakladatelství, které se specializuje na malé náklady.

0 0
možnosti
MV

Man-dra-gora

24. 3. 2009 18:00
Re: pokračování...

Zmíněné autory jsem nikdy nečetla, čestně, takže pokud je tam podobnost je čistě náhodná a vzhledem k tomu, že už snad bylo napsáno vše, těžko vymyslím příběh, který by něčím nepřipomínal jiný.

Na vaši otázku, zda píši průběžně nebo zda jsem to měla předepsáno.Deset dílů jsem měla předepsaných a ty jsem pak uveřejnila.Pokusila jsem se udělat úpravy, ale čím více jsem se v tom, promiňte mi ten výraz, hrabala, tím více jako by se ztrácel prvotní příběh.Proto jsem to po několika úpravách nechala tak.Zbývající dva díly jsem dopisovala a protože jsem časově hodně zaneprázdněná, chybělo mi soustředění.

Taky bych byla ráda, kdybyste mi mohl napsat, které gramatické chyby se tam opakují.Nějak se jich nemohu dopátrat.Čeho jsem si vědoma je, že často volba slova odpovídá krajovému výrazu.

Děkuji vám za radu, ohledně historických dat, jen nevím jak se s tím člověkem zkontaktovat, užívá nick.

Taky bych ráda využila vaší nabídky.Můžeme být v kontaktu přes mail nebo icq.Kontakty jsou v mém profilu.

0 0
možnosti
MD

Martin Dvořák

24. 3. 2009 11:31
Takže ... :-)

No, občas mám chutě se vyjadřovat ostřeji, ale snažím se spíš o kultivované varianty.

Co se týče příběhu, je fakt, že jsem se do toho začetl. Co mi však hodně vadí, jsou pravopisné chyby a překlepy. Není dílu, kde by se něco nenašlo. To je má druhá úchylka, špatně se mi cokoliv pak čte a ruší mě to. Nejsem žádný spisovatel, abych mohl kdejak mentorovat, každopádně pokud je toto ten příběh, který byste ráda vydala knižně, tak bych doporučil pořádnou revizi. To píšete v průběhu publikování na blog nebo už to máte napsané?

Příběh jako takový se mi zdá dobrý, tématika se mi líbí, jen bych občas poopravil jednak jisté věci, týkající se logičnosti, třeba hned v prvním díle, myslím, je jméno Mary zničeho nic použito bez nějakého uvedení, apod., to je jen příklad, a také bych se určitě zamyslel nad tou faktickou/historickou stránkou věci, kterou vám vytýkal jeden přispivatel. Klidně bych ho požádal o spolupráci, protože jak vidíte, i takoví čtenáři se najdou, tak aby se to líbilo i jim.

0 0
možnosti
MV

Man-dra-gora

24. 3. 2009 17:47
Re: Takže ... :-)

Děkuji vám za rozbor, který jste udělal a taky o schovívavost.Napsat knihu, je můj sen od dětských let, ale nemám dosti vytrvalosti.

V Čarodějkách je mnoho chyb, ale víte čím déle to člověk pročítá, tím víc jich nachází a pak je opravuje a znovu a zamotá se do toho způsobem, že už je pak asi ani nevnímá.

Historicky to nemám vůbec podchyceno a je to jako bych vzpomínala, ale jak čas letěl zapomínala jsem na detaily a pak už nevím zda to bylo v pátek nebo ve svátek.

Nejsem spisovatel v pravém slova smyslu.Je to moje prvotina takto uveřejněná a hodně se líbí především ženám, které vnímají příběh.

0 0
možnosti
MD

Martin Dvořák

23. 3. 2009 8:13
Wow!

Mám něco jako úchylku na příběhy o čarodějkách apod. a najednou objevím dnes tohle 8-o a už 12. díl, no tohle, to musím všechno dohnat.:-)

0 0
možnosti
MV

Man-dra-gora

23. 3. 2009 19:42
Re: Wow!

Tak snad se budou líbit a pokud ne, kritiku přijímám, jen prosím slušně.Někteří se tady vyjadřují hrozně a pevně věřím, že mezi ně nepatříte.

0 0
možnosti